Heraanleg N43 krijgt vorm: "Werken zullen half jaar vroeger klaar zijn"

De gefaseerde heraanleg van de gewestweg N43 tussen Aalbeke en Marke zit op schema. Het project omvat onder meer een scheidingsstelsel, een uitgebreid, kleiner wegdek, groenstroken met heel wat nieuwe bomen en veilige en vrij liggende fietspaden in beide richtingen. De volledige heraanleg zal een half jaar vroeger klaar zijn. De komende periode zijn wel nog regelmatig wijzigingen nodig van de verkeerssituatie.

De werken voor de heraanleg van de gewestweg N43 tussen Aalbeke en Marke zijn ondertussen zo'n 22 maanden bezig. De laatste rechte lijn is in zicht. De komende maanden worden nog een aantal werken uitgevoerd die een impact hebben op de mobiliteit en bereikbaarheid. Om de bereikbaarheid voor buurtbewoners zo maximaal mogelijk te houden, zal de verkeerssituatie nog enkele keren wijzigen.

Binnen enkele weken wordt het laatste deel betonnen fietspad tussen kruispunt De Prinse en de R8 aangelegd. Op 19 april start de aannemer met de voorbereidende werken en wordt de Pater Vandersteenestraat afgesloten. Lokaal verkeer met herkomst Kortrijk/R8 dat richting Marke wil, zal daarom langs de Engelse Wandeling/Dumolinlaan moeten rijden. Gemotoriseerd verkeer richting Aalbeke wordt via de E17 gestuurd.

Dit is een van de grootste werven van deze bestuursperiode. De hinder is dan ook bij momenten groot. Maar het resultaat zal schitterend zijn. Het wordt straks pakken veiliger fietsen tussen Kortrijk, Marke en Aalbeke. We willen dan ook nu al iedereen bedanken voor het geduld tijdens deze zware werken. Nog even op de tanden bijten. Het einde is nu echt wel in zicht.  Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Meer info

www.kortrijk.be/n43

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL