Paint Your City! Kortrijkzanen kunnen zelf de stad kleuren met kwaliteitsvolle streetart

Stad Kortrijk investeert de laatste én de komende jaren sterk in streetart. Een ideale kunstvorm om bestaande locaties te transformeren en verborgen plaatsen in de stad te (her)ontdekken. Denk maar aan de cassettes op het landhoofd van de Ronde van Vlaanderenbrug, de zwemmende snoek onder de Dambrug of de vrouwenmond aan het Begijnhofpark. Stad Kortrijk wil de rebelse kunstvorm nog dichter bij de buurt brengen en roept Kortrijkzanen met goesting voor kunst en kleur op om mee te stappen in het streetartverhaal. Met de projectoproep Paint Your City kunnen burgers en burgerinitiatieven zoals buurtcomités nu ook indienen op de projectsubsidie streetart.

Met de subsidieoproep Paint Your City willen we buurtbewoners de kans geven om samen de verborgen plaatsen in en rond hun eigen straten kleurrijk op te fleuren. Tweemaal per jaar kunnen er voorstellen indienen: vóór 31 maart en vóór 30 september. Kortrijkzanen geven een locatie op, doen een voorstel van kunstwerk en geven eventueel ook een artiest op. Samen gaan we aan de slag en wordt de aangereikte locatie binnen het jaar voorzien van een prachtig graffitikunstwerk. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Streetart, een kunstvorm ontstaan in de obscuriteit maar ondertussen een gevestigde waarde in de kunstwereld. De middelen ingezet voor Kortrijkse streetart dienen om te zorgen dat de invulling kwalitatief gebeurt. Zo wordt er gezorgd voor een samenwerking tussen beginnende kunstenaars - indienende buurtbewoners - en gevorderde streetartartiesten. Op deze manier komt meer kwaliteitsvolle streetart in het straatbeeld en is er positieve beeldvorming over deze kunstvorm.

Artiest - beginnend of niet - en zin om jouw werk tentoon te stellen op één van de nu nog lege muren in je buurt? Of ken je een artiest die Kortrijk meer kleur kan geven? Dien dan je idee in: de voorwaarden voor de projectsubsidie zijn te vinden via de website van Jeugdcentrum Tranzit.

Talent in overvloed in Kortrijk, en dat brengen we graag naar buiten. Alle voorstellen zijn welkom om lege muren extra kleur te geven! Dankzij street art kunnen we alle inwoners en bezoekers op de meest laagdrempelige manier in contact brengen met kunst in de stad en plaatsen we tegelijk onze talent in de verf.  Axel Ronse, schepen van Cultuur
MicrosoftTeams-image.png
  • png

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL