Meensesteenweg terug open voor alle verkeer

Eind januari gingen de werken in de Meensesteenweg, N8 van start waarbij eerst voorbereidende werken werden uitgevoerd, vervolgens de nodige werken aan de nutsvoorzieningen werden voltooid om vervolgens in maart de rioleringswerken tot een goed einde te brengen. Vandaag donderdag 17 maart werd de Meensesteenweg terug volledig vrijgegeven voor alle verkeer.

Meensesteenweg.PNG
  • PNG
Meensesteenweg.PNG
Aanpakken wateroverlast Meensesteenweg

De voorbije jaren waren er verschillende confrontaties met wateroverlast in de Meensesteenweg, vooral in de zone tussen de Rootputstraat en de Zwingelaarstraat. Rioolonderzoek wees uit dat de riool op diverse locaties in zeer gebrekkige staat verkeerde, met wateroverlast tot gevolg. Om deze problematiek aan te pakken werden dan ook de noodzakelijke werken ingepland en uitgevoerd. 

Meer specifiek gaat het over het reinigen en verwijderen van het aanwezige slib in de riolering, het herstellen van gebroken rioolbuizen en het verder vermazen van de riolering. Op het kruispunt van de Rootputstraat en de Meensesteenweg werd een aanpassing uitgevoerd aan de bestaande riolering en wordt er tussen de Wulverikstraat en de Koningin Astridlaan een nieuwe dwarsing gerealiseerd van de riolering.

Met deze dwarsing watert het (regen)water niet alleen af richting Kortrijk maar ook via de Rootputstraat direct naar de collector van Aquafin. Wat de kans op wateroverlast bij hevige regenval verder in de Meensesteenweg doet afnemen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL