Kortrijk op Toer opnieuw van start

Nu het opnieuw kan en mag, pikt het Kortrijkse stadsbestuur de draad op van het project 'Kortrijk op Toer'. Daarbij bezoeken de burgemeester en schepenen Kortrijkse wijken om met de inwoners te spreken. Een eerste toer vindt plaats op zondag 20 maart in Aalbeke.

Zoals beschreven in het bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen blijft Kortrijk inzetten op een sterk contact met de inwoners. Tijdens de vorige legislatuur bereikte het stadsbestuur op die manier meer dan 10.000 Kortrijkzanen. Het doel was om deze succesformule te herhalen, maar om gekende redenen werden de wijkbezoeken twee jaar uitgesteld. De komende 2,5 jaar vliegt het bestuur er terug in met bezoeken verspreid over het hele grondgebied.

Met Kortrijk op Toer gaat het stadsbestuur opnieuw deur aan deur bij de Kortrijkzanen. De informatie die we op die manier krijgen is goud waard. We willen de inwoners nog meer betrekken bij projecten in hun buurt. Ze krijgen ook de informatie om zelf de handen uit de mouwen te steken door hen door te verwijzen naar de bestaande online participatietools.   Ruth Vandenberghe, burgemeester
Methodiek

De burgemeester en schepenen bezoeken telkens tussen 10 en 12 uur zoveel mogelijk inwoners van een bepaalde buurt of wijk. Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen aan te bellen. De gebiedswerkers ontwikkelden een formule om elke editie zo'n 1.000 inwoners te bezoeken. Wie geen deurbezoek kreeg, kan zijn/haar mening kwijt door enkele vragen in te vullen op www.kortrijkspreekt.be. Alle inwoners krijgen enkele dagen voor de toer ook een brochure in de brievenbus. In die brochure vinden ze een overzicht van de geplande projecten en deze die al werden gerealiseerd. Ze worden eveneens uitgenodigd op de receptie. Op die manier krijgt iedereen de kans om in dialoog te gaan met een delegatie van de burgemeester en schepenen.

De eerste editie van Kortrijk op Toer vindt plaats op zondag 20 maart tussen 10 en 12 uur in Aalbeke. Tussen 12 en 13 uur zijn alle inwoners van Aalbeke welkom op een receptie in het Beenhouwerijtje op Aalbekeplaats.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL