De Jobhappening is terug!

Na twee jaar afwezigheid is de Jobhappening eindelijk - fysiek - terug. Komende donderdag, 24 maart, wordt Kortrijk Xpo terug omgetoverd tot het decor van de 5de editie van de Jobhappening.

Sfeerbeeld jobhappening 2016 (c) Kortrijk
  • png
Sfeerbeeld jobhappening 2016 (c) Kortrijk

Stad Kortrijk organiseert de Jobhappening samen met Howest, VIVES, UGent campus Kortrijk en KU Leuven campus Kulak Kortrijk. In 2020 moest de happening in allerijl geannuleerd worden omwille van de crisis, vorig jaar werd een digitale editie georganiseerd. Dat het na twee jaar eindelijk weer fysiek kan doorgaan, maakt de goesting bij de organisatie des te groter.

Op zoek naar de job van je leven...

Voor studenten is de jobhappening dé uitgelezen kans om in contact te komen met mogelijke toekomstige werkgevers. Studenten kunnen speeddaten met werkgevers en samen kijken naar openstaande vacatures. Wie weet vindt een student die dag wel de job van zijn leven!   

Er staan verschillende workshops gepland, en studenten kunnen hun cv laten screenen. Ze krijgen tal van tips en tricks mee. De VDAB komt vertellen wat je best doet als je bijna afstudeert. Elekti helpt je op weg om een job te vinden die bij je persoonlijkheid, competenties en vaardigheden past. ThinkEdge geeft een workshop over hoe je een goede sollicitatie aflegt.  

... of ondernemen en verder studeren!

Aan het einde van de dag is er een Pitch Night van Start@K. Daar kunnen studenten met ondernemerszin terecht om hun ambitieuze ideeën live te pitchen voor een jury.

Ook studenten die het studentenleven nog even willen verlengen, worden er op hun wenken bediend. De vier hoger onderwijsinstellingen staan zelf immers ook op een stand met de nodige info over verder studeren.

We zijn blij dat we dit jaar terug een fysieke jobhappening kunnen organiseren. Dankzij de goede samenwerking met de vier hoger onderwijsinstellingen kunnen we van de jobhappening een terugkerend succes maken. We laten studenten niet enkel kennis maken met enkele potentiële werkgevers, maar stimuleren ook hun ondernemerszin door hen aan Start@K voor te stellen. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Favicon for jobhappeningkortrijk.be Ontdek de standhouders op de site van Jobhappening Kortrijk 2022 jobhappeningkortrijk.be

EXTRA VOOR PERS

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier bezoekt de jobhappening op donderdag 24 maart omstreeks 16 uur en is op dat moment beschikbaar voor foto/interview.

Jobhappening
  • png
Jobhappening

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL