Nieuwe kinderopvang dankzij samenwerking Zorg Kortrijk en CIG Nestel

Dit najaar start een nieuwe kinderopvang op in Kortrijk, met 14 plaatsen voor baby's en peuters. Het publieke aanbod van Zorg Kortrijk breidt verder uit dankzij een samenwerking met het Centrum voor Integrale Gezinszorg Nestel. CIG Nestel biedt een uitgeruste ruimte aan op 't Hoge in Kortrijk en pedagogische begeleiding. De dienst gezinsopvang van Zorg Kortrijk zal instaan voor de opvang zelf, via samenwerkende onthaalouders. Kandidaat-onthaalouders kunnen zich melden via de website van Kortrijk.

Ambitieus beleid kinderopvang werpt vruchten af

Kortrijk streeft naar een zo ruim mogelijk aanbod aan kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang. Kinderopvang heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en is voor vele ouders broodnodig om te kunnen werken, solliciteren of een opleiding te volgen.

Als regisseur kinderopvang stimuleert Stad Kortrijk de aangroei van plaatsen in de zelfstandige groepsopvang via premies en steunen we alle onthaalouders met een jaarlijkse aanmoedingspremie. Vanuit Zorg Kortrijk breidden we het publieke aanbod systematisch uit via zowel onze groepsopvang (Blokkenhuis) als onze gezinsopvang (Dienst Gezinsopvang met onthaalouders).

We benutten alle kansen om het aanbod aan kwalitatieve kinderopvang in Kortrijk te vergroten, zowel het private als het publieke aanbod. Onze Dienst Gezinsopvang met onthaalouders breidden we sinds november 2021 uit met 18 plaatsen via samenwerkende onthaalouders in de Condédreef. Dankzij de nieuwe samenwerking met CIG Nestel komen er opnieuw 14 plaatsen bij.      Philippe De Coene, schepen van Zorg

Gezocht: samenwerkende onthaalouders

Zorg Kortrijk en CIG Nestel gaan op zoek naar onthaalouders die wensen samen te werken om de opvang te verzorgen van baby's en peuters in een volledig uitgeruste locatie op 't Hoge. De onthaalouders kunnen rekenen op ondersteuning, coaching en opvolging vanuit beide organisaties. Meer info op www.kortrijk.be/zorg/dienst/dienst-onthaalouders.

CIG Nestel is een door Vlaanderen erkend centrum voor begeleiding van kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Voor bepaalde gezinnen is de stap naar kinderopvang heel groot. Een kinderopvang 'in huis' kan die stap verkleinen. De nieuwe kinderopvang op 't Hoge in samenwerking met Zorg Kortrijk zal zowel openstaan voor gezinnen verblijvend in het CIG als voor gezinnen die in de buurt wonen en/of werken. Lies Vandemaele, Directeur CIG Nestel

DSC_0007_2668_2 (3).jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL