Kortrijk krijgt opnieuw een puik fietsrapport!

Om de twee jaar wordt naar aanleiding van de verkiezing van beste fietsstad van Vlaanderen een bevraging georganiseerd naar de fietsbeleving in elke stad. Kortrijk scoort met 74,7% opnieuw bij de top drie van Vlaanderen in de categorie van steden met meer dan 50.000 inwoners.

foto fiets.jpg
  • jpg

In de grote publieksbevraging konden alle Vlaamse fietsers het afgelopen najaar het fietsbeleid binnen hun gemeente beoordelen. In totaal brachten in Vlaanderen een kleine 20.000 deelnemers online een stem uit. Kortrijk krijgt een score van 74,7% op een bevraging over beleving, infrastructuur en communicatie. In 2022 wordt dus een betere score toegekend dan de 73,8% die Kortrijk reeds kreeg van haar fietsers in het jaar dat Kortrijk verkozen werd tot fietsstad.

Normaal gezien zou deze score opnieuw leiden tot een nominatie om te kunnen verkozen worden tot beste fietsstad. De winnaars van fietsgemeente/*stad van 2020 kunnen echter de daaropvolgende editie niet genomineerd worden. 133 van de 300 Vlaamse steden en gemeenten haalden de drempel van minstens 50 ingevulde enquêtes en kwamen daardoor in aanmerking om mee te dingen naar de titel Fietsgemeente/Fietsstad 2022.

De steden die naar aanleiding van een het fietsrapport wel genomineerd werden zijn:

  • Categorie 1 – steden en gemeenten met meer dan 50.000 inwoners: Genk, Leuven en Mechelen
  • Categorie 2 – steden en gemeenten met 20.000 tot 50.000 inwoners: Dilsen-Stokkem, Lommel en Mortsel
  • Categorie 3 –gemeenten met minder dan 20.000 inwoners: Lendelede, Peer en Zutendaal
We zijn heel erg fier dat we opnieuw zo'n goede score kregen van onze Kortrijkse fietsers. We draaien dus nog steeds mee in de top van de Vlaamse grotere steden. Wie weet maken we volgende editie in 2024 opnieuw kans om de titel binnen te halen. We gaan de komende twee jaar dan ook hard blijven verder werken aan meer verkeersveiligheid en betere fietsinfrastructuur in onze stad. Veel succes aan de genomineerden van dit jaar! Axel Weydts, schepen van Kortrijk Fietst 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL