Rijselsestraat tijdelijk éénrichting vanaf 14 februari

De zijstraten van de Rijselsestraat krijgen veilige oversteekplaatsen, extra groen en nieuwe fietsenstallingen. Na de Jean Baptist de Jonghestraat zal ook de Louis Verweestraat vanaf 14 februari afgesloten zijn voor het verkeer. De Rijselsestraat wordt vanaf dat moment éénrichting staduitwaarts en dit tot half maart.

Aannemer NV Wegenbouw Ockier startte maandag 31 januari met aanpassingswerken aan het kruispunt Rijselsestraat/Louis Verweestraat. Volgende week komt er een extra werkploeg vrij. Hierdoor kunnen vanaf 14 februari ook de werken op het kruispunt Rijselsestraat/Jean Baptist de Jonghestraat opstarten. Door beide werken te combineren kan de aannemer continue verder werken en is de hinder in de buurt beperkt tot één aaneengesloten periode. Onder voorbehoud van uitval door winterweer en/of coronapandemie zijn de werken half maart klaar.

Verkeerssituatie

Vanaf 14 februari zullen de Louis Verweestraat en de Jean Baptist de Jonghestraat beiden afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Het verkeer zal wel nog volledig rond het President Rooseveltplein kunnen rijden. De woningen en handelszaken in beide straten blijven te voet bereikbaar via het President Rooseveltplein. De Rijselsestraat wordt vanaf 14 februari tot midden maart éénrichting staduitwaarts.

Je vindt de omleidingsplannen op www.kortrijk.be/rijselsestraat.

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL