Boosterprikken voor 12- tot 17-jarigen in VAXPO

De Vlaamse Regering heeft beslist om alle jongeren tussen 12 en 17 jaar in Vlaanderen de kans te geven om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio. Het boostervaccin is, net zoals de basisvaccinatie bij deze leeftijdscategorie, een Pfizer vaccin. VAXPO maakt zich klaar om de jongeren van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne te ontvangen voor hun boosterprik vanaf 10 februari.

Wanneer kom je in aanmerking voor een boostervaccin?

Enkel jongeren (12-17 jaar) die gedomicilieerd zijn in Kortrijk, Harelbeke of Kuurne én hun volledige basisvaccinatie al hebben gekregen komen in aanmerking. Bovendien moet de laatste prik minstens vier maanden geleden zijn. Belangrijk is ook dat de ouder of voogd van de jongere expliciet toestemming geeft voor deze boostervaccinatie. Om toestemming te geven, moet minstens één van de ouders of voogden het speciaal hiervoor opgemaakte toestemmingsformulier ondertekenen en meegeven met de jongere als hij/zij langskomt in VAXPO. Zonder dit document kan de boosterprik niet worden gegeven.

Hoe ga je te werk?

Anders dan bij de basisvaccinatie volgt er dit keer geen automatische uitnodigingsbrief van Vlaanderen. De ouders of jongere moeten dus zelf initiatief nemen om een afspraak te maken. Dit kan door het formulier in te vullen op www.vaxpo.be. Je vindt er meteen ook een digitaal exemplaar van de verplichte toestemmingsbrief. Na het invullen van het online formulier bekijkt het VAXPO-team eerst of de jongere aan de voorwaarden voldoet. Daarna krijg je via mail een datum en uur toegestuurd waarop je kan langskomen voor de boosterprik. De vaccinaties worden ingepland vanaf 10 februari.

 

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier, het maken of verplaatsen van een afspraak of extra vragen heeft, kan contact opnemen met het callcenter via 056 244 000. Hou in dat geval je rijksregisternummer en de datum van je laatste vaccinatie bij de hand.

 

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL