Kortrijk zet zich op de kaart als aantrekkelijke werkgever in de regio

Stad Kortrijk telt als organisatie maar liefst 1.800 medewerkers. Diverse profielen gaande van directeurs tot zorgmedewerkers, van jeugdwerkers tot technici. Met een vernieuwend en modern HR-beleid wil Kortrijk niet enkel één van de grootste, maar ook één van de aantrekkelijkste werkgevers van de regio worden. Zo traden er vorig jaar maar liefst 215 nieuwe medewerkers in dienst.

Alle nieuwe medewerkers krijgen een hoodie als ze starten bij de stad! (c) Kortrijk
  • png
Alle nieuwe medewerkers krijgen een hoodie als ze starten bij de stad! (c) Kortrijk
Kortrijk is één van de grootste werkgevers van de regio. We kiezen dan ook resoluut voor een modern en nieuw personeelsbeleid. Zo gaan we de komende jaren nog meer inzetten op plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Zo groeien we door tot de organisatie van de toekomst! Een organisatie waar we inzetten op een duurzaam personeelsbeleid en iedereen welkom is. Kelly Detavernier, schepen van personeel

215 nieuwe medewerkers

Waar de coronacrisis nog een halt zette op heel wat selectieprocedures in 2020, kon in 2021 de selectietrein terug op gang komen. Zo werden maar liefst 179 selectieprocedures afgerond. Intensieve processen die, afhankelijk van de functie, kunnen bestaan uit het screenen van de cv's, speedinterviews met de kandidaten en gecombineerde proeven waarbij kandidaten een case uitwerken en een uitgebreid interview voor een jury hebben. Gelukkig heeft de coronacrisis wel geleerd dat bijvoorbeeld de speedinterviews vaker digitaal kunnen gebeuren, wat zowel voor sollicitant als werkgever vaak interessanter is.

Deze vele selectieprocedures zorgden ervoor dat Kortrijk vorig jaar uiteindelijk 215 nieuwe medewerkers mocht verwelkomen. Eén voor één nieuwe krachten die mee willen werken om van Kortrijk de Beste Stad van Vlaanderen te maken. Vooral de generieke functie als administratief medewerker blijft zeer gegeerd: meer dan 300 kandidaten boden zich aan voor een job als administratief medewerker.

Ook jobstudenten worden steeds meer ingezet: 590 unieke jongeren konden via een studentenjob ervaring opdoen in hun prille carrière, bijvoorbeeld als steward tijdens de kunstentriënnale Paradise. Ook in 2022 zullen weer heel wat jobstudenten worden gezocht: vanaf maart kunnen kandidaat-jongeren zich hiervoor aanmelden.

De vele functies in de stad worden niet enkel ingevuld door nieuwe medewerkers, ook medewerkers die al langer in dienst zijn krijgen steevast de kans om hun horizon te verbreden door intern een andere uitdaging aan te gaan. Zo kozen 25 medewerkers er vorig jaar voor om een andere job in te vullen binnen de organisatie. De organisatie zwaaide dan weer 51 collega's uit die hun carrière afsloten bij de stad en aan hun welverdiend pensioen zijn begonnen.

Intussen blijft de organisatie ook inzetten op opleiding: zowel werknemers als leidinggevenden krijgen alle mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Meer dan ooit wordt ook aandacht geschonken aan welzijn op het werk zodat de medewerkers zich prima voelen om in optimale omstandigheden vanuit de waarden van de stad (open, ondernemen, samen en divers) het beste van zichzelf te blijven geven.

Nog wat cijfermateriaal

  • 506 werknemers werken in de woonzorgcentra, dat daarmee het grootste team is binnen de organisatie
  • 66% van de personeelsleden zijn vrouwen
  • 60% van het personeelsbestand woont in Kortrijk of deelgemeenten
  • 45% van de werknemers zijn 50-plussers
  • 394 medewerkers die de mogelijkheid hebben om thuis te werken maakten hier in 2021 op regelmatige basis gebruik van, ook in periodes waarin het niet verplicht was

Solliciteer bij Stad Kortrijk

Dat Kortrijk zich verder profileert als de organisatie van de toekomst is duidelijk. Kriebelt het om mee te schrijven aan dit verhaal? Ontdek de beschikbare vacatures op de website van Stad Kortrijk. Zo worden momenteel onder andere een noodplanningscoördinator, een dossierbeheerder personeel en een elektricien gezocht, maar ook nog heel wat andere teams zijn op zoek naar een nieuwe collega. Neem dus zeker een kijkje en wie weet verwelkomen we jou binnenkort in onze organisatie!

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL