Academie Kortrijk zorgt voor winterse sfeer op Houtmarkt

Studenten Beeldatelier gingen aan de slag om de Kortrijkse Houtmarkt onder te dompelen in winterse sferen. Het kerstproject opent op 22 december en loopt nog tot 23 januari.

academie.JPG
  • JPG
academie.JPG

Onder de noemer 'Wat is groen en glijdt van een berg?' gingen de studenten Beeldatelier (derde graad volwassenen) samen met hun leerkrachten Donacienne Wittevrongel-Liefhooghe en Manon De Craene aan de slag om de Houtmarkt in een winterse kerstsfeer te hullen.

Geïnspireerd door de organische vormen van Rudolph’s gewei creëerden de studenten een eigen winters tafereel. Dit jaar zullen skiërs niet enkel te zien zijn in Alpe d’Huez, maar ook vlak voor de Kortrijkse Academie. Verwacht je aan een miniwereld gedragen door grote en kleine sokkels. Het kerstproject is doorlopend en gratis te bezoeken van 23 december t.e.m. 23 januari.

Doorheen het jaar verbazen de studenten van de academie met unieke kunstprojecten. Door - letterlijk - naar buiten te komen met deze kunstinstallatie, ontplooien de studenten zich verder in het artistieke proces. Het is een grote meerwaarde om niet enkel te kunnen oefenen en te leren in onze academie, maar ook om te kunnen exposeren voor een breder publiek. Nu kan hun kunst ook de bezoekers van de Kerstmarkt verrassen!  Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs

EXTRA VOOR PERS

Het openingsmoment vindt plaats op woensdag 22 december om 18.30 uur op de Houtmarkt (voor het gebouw van Academie Kortrijk). De openingsavond is uitzonderlijk op uitnodiging om de grens van 100 bezoekers niet te overschrijden. Elke bezoeker zal een lichthoepel ontvangen om voldoende afstand te kunnen houden van andere genodigden.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL