POP IN STORE: creatieve Franstalige ontwerpers te gast in Kortrijk

Designregio Kortrijk realiseerde met de steun van stad Kortrijk al twee succesvolle projecten om handelszaken in het stadscentrum te verbeteren en te boosten met behulp van design: DESIGN IN SHOPS en de Commerce Design Awards. Samen lanceren zij nu een derde actie: POP IN STORE. 

 

POP IN STORE geeft de mogelijkheid aan creatieve Franstalige ontwerpers uit Bergen, Doornik en de Rijselse metropool om een tijdelijke alternatieve verkoopruimte uit te testen in Kortrijk. Op die manier kunnen ze proeven van de Vlaamse markt. 4 handelszaken in Kortrijk ontvangen een ontwerper die tot 15 januari de kans krijgt om zijn of haar producten in een Kortrijkse winkel te verkopen. Kortrijk is de eerste van de 4 steden die deze actie uitrolt.

 

De deelnemende handelszaken zijn Malmo, OBIN, TWEE en Stories About. Bij Malmo kan je de sfeervolle, zelfgemaakte kaarsen in retro servies van de Doornikse “Les petites choses de” terugvinden. OBIN biedt de komende maanden de creatieve en stijlvolle juwelen aan van de Noord-Franse Floriane Leblong. Bij TWEE kan je binnenwandelen voor de kleurrijke en speelse keramiek creaties van Caroline Prévost uit Roubaix. En Lyse Lecrit uit Doornik werkt samen met Stories About om haar kaarsen, zeephouders, tasjes en andere geschenken te etaleren. Perfecte eindejaarsgeschenken dus.

 

De actie loopt tot 15 januari. De samenwerking tussen de handelaars en ontwerpsters kan hierna uiteraard verlengd worden. Ook in 2022 zullen er in Kortrijk nog verschillende samenwerkingen binnen POP IN STORE opgezet worden. De andere partnersteden zullen in de toekomst ook deze actie uitrollen, waardoor ook Kortrijkse ontwerpers de kans zullen krijgen om hun producten over de grens aan te bieden.

Dit is het startschot van een uniek internationaal project dat designers van over de grens de kans geeft om een nieuwe markt aan te boren hier in Kortrijk. Binnenkort zullen ook Kortrijkse ontwerpers dezelfde kans krijgen in Doornik, Rijsel of Roubaix. Voor de deelnemende handelaars is de cross-over een aanlokkelijk element dat ze in de eindejaarsperiode kunnen uitspelen om extra klanten naar hun zaak te lokken. Op deze manier zetten we Kortrijk ook opnieuw in de kijker als stad waar het aantrekkelijk is om te ondernemen.  Wouter Allijns - Schepen van Economie
De uitwisseling van jonge ontwerpers over de taalgrenzen heen zorgt ervoor dat nieuwe markten en creatieve producten ontdekt worden. Op die manier ontstaat een kruisbestuiving tussen handelaars en designers die de creativiteit een boost geeft. Een win-win voor de 2 partijen én voor de klanten. Stijn Debaillie - Coördinator Designregio Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL