Tripsters geven lokale tips voor authentieke trips

Toeristen in Kortrijk en ver daarbuiten zoeken steeds meer authenticiteit wanneer ze een stad bezoeken. Om aan die wens tegemoet te komen geven de Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik en de steden Kortrijk, Doornik en Roubaix vanaf 17 november hun toerisme een bijkomende dimensie met hun 'Tripsters'. Dit is een geselecteerde groep enthousiaste, lokale stadsambassadeurs die Kortrijk als hun broekzak kennen. Via tripster-local.eu contacteer je hen met specifieke vragen om Kortrijk gastronomisch, cultureel, creatief, historisch,... te beleven.

Tripsters Kortrijk (c) Kortrijk
  • png
Tripsters Kortrijk (c) Kortrijk

Ben je op een zondagmiddag in Kortrijk met je gezin op zoek naar een geschikte activiteit? Wil je snel weten waar de hippe hangouts zijn? Waar je zoal de beste vegetarische schotels kan proeven? Dan staat vanaf 17 november een exclusief groepje Tripsters voor je klaar om hun brede kennis over hun stad met al haar verborgen parels met jou te delen. Tripsters zijn Kortrijkkenners die met trots en passie over hun stad spreken. Uit een 70-tal kandidaten werd een heterogene groep van 18 vrijwilligers met uiteenlopende profielen gevormd: zo krijgt élke bezoeker een antwoord op maat.

Ik ben grote fan van dit project. Wat is er beter dan uit eerste hand tips krijgen van de locals van een stad waar je op bezoek bent? Toeristen zijn vaak op zoek naar authentieke ervaringen, vaak kom je die onverwacht tegen. Onze Kortrijkse Tripsters zullen de toeristen met veel plezier een handje helpen en hen de juiste richting uitsturen. Wat ook leuk is aan dit project is de samenwerking met Roubaix en Doornik, twee mooie steden op een boogscheut van ons. Net zoals ik zelf al zin heb deze steden te bezoeken, ben ik er zeker van dat heel wat mensen uit die steden de omgekeerde richting zullen uitkomen. Een win-win dus. Bedankt ook aan de 18 Kortrijkse Tripsters die dit op volledig vrijwillige basis doen, puur uit liefde voor onze mooie stad.     Wouter Allijns, schepen van Economie
Vrienden en familie klopten al geregeld bij mij aan om tips te sprokkelen over lekkere restaurants, toffe shops of verborgen plekjes in de stad. Als Tripster avant la lettre heb ik dus niet getwijfeld om mij te engageren voor dit initiatief. Nu kan ik mijn ervaringen delen met een nog breder publiek. Ik wil Kortrijk laten zien als een moderne en trendy stad die respect toont voor haar geschiedenis. Renate Vandenbulcke, Tripster

Via een chatfunctie op de Tripster-website geven de Tripsters gericht antwoord op je persoonlijke toeristische vragen. Het contact gebeurt in eerste instantie digitaal, maar als de Tripster de bezoeker onder de arm wil nemen, kunnen ze ook samen op pad. Die beslissing ligt bij de Tripster die de vraag op zich neemt aangezien zij geen vervangende stadsgidsen zijn. Bij een live ontmoeting kan de ervaring voor de bezoeker zo mogelijk nog rijker en authentieker worden. Bovendien krijg je via de Tripster-chat snel en gericht antwoord, waar je in vergelijking met een toeristische brochure dus tijd en zoekwerk bespaart.

Het project kadert in een overkoepelende aanpak om het grensoverschrijdend toerisme aan te zwengelen en toegankelijker te maken. De innovatieve vorm van toeristisch onthaal loopt in Kortrijk, Doornik en Roubaix. Door de overkoepelende werking wordt Kortrijk zo over de taalgrens heen mee gepromoot.

Favicon for tripster-local.eu https://tripster-local.eu/nl/kortrijk-nl/ tripster-local.eu
Tripster-project video

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan