Geboorteloket in AZ Groeninge opnieuw open

Pasgeboren kindje aangeven kan weer in het ziekenhuis

Kersverse ouders kunnen vanaf maandag 8 november opnieuw terecht in het geboorteloket op de materniteit van AZ Groeninge om hun pasgeboren kindje te registreren bij de burgerlijke stand van Stad Kortrijk. Het geboorteloket in het ziekenhuis was door corona gesloten sinds 29 oktober van vorig jaar.

Het geboorteloket in AZ Groeninge bestaat sinds februari 2018. Ouders van pasgeboren kindjes kunnen zo nog tijdens hun verblijf in het ziekenhuis de geboorteaangifte doen op de kraamafdeling en hoeven dus de verplaatsing naar het stadhuis niet te maken. Toen het geboorteloket nog open was, gebeurden 8 op 10 aangiften in het AZ Groeninge. Door corona werd het loket vorig jaar gesloten. Een eerste keer van 16 maart 2020 tot 1 september 2020 en sinds 29 oktober 2020 was het opnieuw gesloten, tot nu maandag 8 november.

Ik ben heel blij dat het geboorteloket in AZ Groeninge terug open kan. Het maakt de aangifte toch een stuk gemakkelijker voor de ouders die op dat moment al heel wat aan hun hoofd hebben. Het geboorteloket wordt ook coronaproof georganiseerd. Iedereen zal een mondmasker moeten dragen, er is plexiglas en handgel. Stephanie Demeyer, schepen van burgerzaken
We zijn blij dat we deze service opnieuw aan de kersverse ouders kunnen aanbieden. Tijdens de sluiting hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ruimte te verfraaien. De nieuwe papa’s en mama’s kunnen er in de heringerichte omgeving voortaan weer aangifte doen van de geboorte van hun kindje. Volledig covid safe. Stefaan Lammertyn, woordvoerder AZ Groeninge

Het geboorteloket in AZ Groeninge is open op maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag en werkt net zoals het stadhuis op afspraak. Enkel ouders waarvan de moeder op dat moment verblijft in AZ Groeninge kunnen de geboorteaangifte doen op de materniteit. Wie niet (meer) in het ziekenhuis verblijft, kan voor de aangifte terecht in het stadhuis.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL