1 november: Radio Reveil aan het Onument

Kortrijk is een diverse stad. De inwoners hebben verschillende culturele achtergronden en gebruiken. Ook de manier waarop ze afscheid nemen van overleden dierbaren verschilt. Ontdek het op Allerheiligen tijdens Radio Reveil op begraafplaats Hoog Kortrijk.

Op 1 november organiseert Stad Kortrijk samen met Reveil, vzw Cirq en diverse levensbeschouwelijke organisaties een herdenkingsmoment aan het Onument op de begraafplaats Hoog Kortrijk. Om 17 uur heet het Alfabetkoor de bezoekers welkom. Vervolgens interviewen de mannen van Blokbusters getuigen met verschillende culturele achtergronden over hun ervaringen met afscheid nemen. De levensbeschouwelijke organisaties die meewerken aan Radio Reveil zijn Kerk in Kortrijk, Evangelische Gemeente De Pottenbakker, het boeddhistische Brug der Wijsheid, Vrijzinnig Centrum Mozaïek en Moskee Atakwa. De interviews worden afgewisseld met muziek en poëzie. Sopraan Françoise Vanhecke sluit dit mooie initiatief af. Alles is ook te volgen via livestream op  www.blokbusters.tv.

Reveil op Sint-Jan

Ook op de begraafplaats Sint-Jan is er op 1 november een activiteit van Reveil. Tussen 17 en 18 uur krijg je er bij schemerdonker een intiem en hartverwarmend concert van Feather.

Op beide evenementen wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL