Boektopia opent geheime box op Leieboorden

Zaterdag 23 oktober om 10 uur was het zover. De mysterieuze box langs de verlaagde Leieboorden ging eindelijk open. Striphelden Suske en Wiske stapten naar buiten, samen met een tiental dansers van danscenter Dursin. Zij brachten meteen na de onthulling een spectaculaire dansact.

 

Zoals de titels op de boxwanden al deden vermoeden, was dit het startschot van de laatste week richting Boektopia 2021 van 30 oktober tot 1 november. Het nieuwe boekenevenement dat vanaf dit jaar in Kortrijk Xpo zal plaatsvinden. Dat beleving er centraal zal staan en de stad Kortrijk ook nauw betrokken is, bleek al meteen bij deze originele unboxing.

Heel wat mensen waren benieuwd wat de mysterieuze box aan de Verlaagde Leieboorden betekende. Nu is het voor iedereen duidelijk: Boektopia is geland in Kortrijk! Met een dansoptreden van Dursin en de aanwezigheid van jeugdliteratuurhelden zoals Suske en Wiske zet Boektopia duidelijk de toon: het is veel meer dan een boekenbeurs, het is een heus boekenfestival waar op beleving wordt ingezet! Axel Ronse, schepen van Cultuur

Ook de komende jaren wordt Kortrijk de hoofdstad van Boektopia. Met boeken en belevingen in de stad en vooral ook in de hallen van Kortrijk Xpo. Dit jaar wordt nog een light editie met 50 voorstellingen, een boekenmarathon, workshops en 6 belevingsroutes waarlangs je nieuwe boeken en werelden ontdekt en ook boeken kan winnen. Voor jong en al wat langer jong.

 

Uiteraard kan je er ook alle boeken van de deelnemende uitgeverijen kopen en zullen de 150 deelnemende auteurs na hun voorstelling of interview ook komen signeren. Het volledige programma vind je op www.boektopia.be. Je kan er dagtickets kopen aan 10 euro per volwassene en 5 euro voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Onder de 12 jaar mag je gratis binnen.

De box blijft nog even staan aan de Leieboorden. Vanaf zaterdag telt de klok opnieuw af, deze keer tot de opening van Boektopia op 30 oktober.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL