Kortrijkse gebouwen kleuren roze op Dag tegen Kanker

Op donderdag 21 oktober (Dag tegen Kanker) kleuren de Broeltorens, Schouwburg Kortrijk, BK6, muziekcentrum en museum Texture roze. Met dit symbolisch gebaar steunt de stad de vzw Think Pink die strijdt tegen borstkanker.

Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Dan steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem, en tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.

Oktober is ook de internationale borstkankermaand. 1 op de 8 vrouwen in België wordt getroffen door die ziekte. Iedereen kent wel iemand die met borstkanker te maken heeft gehad. Door onze stadsgebouwen in het roze te verlichten, willen we alle borstkankerpatiënten en hun families een hart onder de riem steken, maar ook nog eens benadrukken dat een tijdige screening van levensbelang is. Ruth Vandenberghe, burgemeester

De vraag om tijdens de internationale bortskankermaand in oktober gebouwen in het roze te verlichten komt van de vzw Think Pink. Met 88.886 overlijdens per jaar is borstkanker doodsoorzaak nummer 1 bij Europese vrouwen. In ons land alleen al komen er elk jaar meer dan 10.500 nieuwe borstkankerpatiënten bij. Daarom is het ontzettend belangrijk om projecten rond preventie, opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten en hun omgeving te blijven ondersteunen.

De gebouwen blijven verlicht van zonsondergang tot zonsopgang.

 

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL