World Choir Games 2021 brengen vriendschapsconcert in Kortrijk

Van 30 oktober tot 7 november 2021 komen de World Choir Games, de Olympische Spelen voor koren, naar Vlaanderen. Maar liefst 300 koren uit Vlaanderen en Europa nemen live of virtueel deel aan de World Choir Games. Naast de wedstrijden in de gaststeden Gent en Antwerpen, zwermen buitenlandse koren ook uit over negen Vlaamse steden en gemeenten om er vriendschapsconcerten te geven. Op zondag 7 november ontvangt de stad in de Sint-Maartenskerk drie gerenommeerde koren voor een gratis friendship concert.

Nederlands Koor - Utrecht Travel Singers.jpg
  • jpg
Op 30 oktober starten de World Choir Games en ook Kortrijk ontvangt buitenlandse koren. En niet de minste! Ik ben trots dat ook ons Kortrijkse koor Altra Voce deel uitmaakt van dit grootse spektakel. We hebben heel wat muzikaal talent in onze stad en dat willen we ook steeds vaker gaan uitspelen! Axel Ronse, schepen van cultuur

Uit Nederland komen de ‘Utrecht Travel Singers’. Het koor ontstond in 2008 in Utrecht. Het is een gemengd koor met op het programma enkele Nederlandse liederen maar vooral koormuziek van over de hele wereld in diverse stijlen. Om de 2 jaar maakt het koor een trip van een week naar een ander land, om zich onder te dompelen in de lokale muzikale cultuur en een nieuw repertoire aan te leren.

Uit Kosovo komt het Siparantum koor. In Peja (Siparantum genoemd door de Romeinen) ontstond in 2017 een nieuw koor dat door het zingen vertrouwen, liefde en hoop wil geven aan al wie in een betere toekomst voor de wereld gelooft. Het repertoire varieert van Renaissance tot Hedendaagse muziek en het koor hecht veel belang aan een aantrekkelijke scenografie.

Het gerenommeerde Kortrijkse koor Altra Voce is het derde koor dat optreedt tijdens dit vriendschapsconcert. Onder leiding van Steven Verplancke brengt Altra Voce als niet-professioneel koor grote oratoria en andere koorwerken van bekende en minder bekende componisten, met aandacht voor Vlaamse koormuziek.

Een unieke kans om gratis te genieten van 3 topkoren, zondag 7 november om 11.30 uur in de Kortrijkse St-Maartenskerk!

Altra Voce Kortrijk.JPG
  • JPG
Altra Voce Kortrijk.JPG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL