Tweede editie van creatieve stadsfestival WONDER gaat van start

Na een eerste succesvolle editie in 2020, presenteert de stad Kortrijk van 15 oktober tot 14 november 2021 de tweede editie van het creatieve stadsfestival WONDER op de voormalige site van Van Marcke, ook gekend als de oude De Coene site.

Met als blikvanger het nieuwe design event van de Biënnale Interieur - een tentoonstelling met meer dan 200 stoelen en zitobjecten - , krijgt deze 2e editie van WONDER 'PLEASE, HAVE A SEAT' als thema.

WONDER is een uniek stadsfestival op een unieke locatie. ‘Please, have a seat’, de stoelen-expo van de biënnale Interieur zal veel bezoekers trekken. Maar er valt veel meer te ontdekken. Onze regio gonst van de creativiteit. Er zijn tentoonstellingen van Designregio Kortrijk, studenten van Howest, Wilde Westen, Leiedal en onze letterzetter. Eigenlijk maakt de locatie alleen al WONDER een bezoek waard. Op de vroegere site Van Marcke, even groot als het Buda-eiland, is industrieel erfgoed te vinden. En we werken er ook aan een compleet nieuw stadsdeel. Kom en laat je verWONDERen. Ruth Vandenberghe, burgemeester

Samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn: door de coronacrisis beseffen we allemaal extra hard het belang van sociale interactie en de invloed hiervan op de mens en maatschappij. Met dit thema maakt WONDER dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien.

Voor WONDER slaan creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen in Kortrijk (zoals Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Stad Kortrijk, Howest, het Wilde Westen, Leiedal, Hangar K, Bibliotheek Kortrijk en LETTERZETTER Kortrijk) de handen ineen voor een uniek evenement rond de stoel. Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema 'PLEASE, HAVE A SEAT’ .

Deze editie vindt plaats in de fabriekshallen op de voormalige site van Van Marcke, ook gekend als de oude De Coene site. Deze bijzondere locatie - één van de belangrijkste stadsvernieuwingsprojecten voor de komende tien jaar waar een nieuw stadsdeel van 15 hectare wordt gebouwd - wordt voor de eerste keer op deze manier ingenomen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL