Dag van de Kinderbegeleider: attentie voor 640 kinderbegeleiders

Op weg naar Kortrijknorm van 60%: reeds plaats voor 56% baby's en peuters

12 oktober is de Dag van de Kinderbegeleider. Naar jaarlijkse gewoonte zet de stad de kinderbegeleiders in de bloemetjes. Dit jaar voorzien we 640 attenties voor de kinderbegeleiders in de voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang.

Schepen Philippe De Coene in kinderopvang Droomedaris in Heule (c) Kortrijk
  • jpeg
Schepen Philippe De Coene in kinderopvang Droomedaris in Heule (c) Kortrijk

Schepen Philippe De Coene zal zelf symbolisch enkele attenties overhandigen in de nieuwe voorschoolse kinderopvang Droomedaris in Heule. Het aantal voorschoolse opvangplaatsen is de voorbije jaren gestegen tot 1.360, goed voor 56,3% plaatsen per 100 kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Het stadsbestuur draagt actief bij aan de groei van kinderopvangplaatsen door de eigen voorschoolse kinderopvang uit te breiden en premies toe te kennen aan zelfstandige opvanginitiatieven. Droomedaris Heule is al het 23ste initiatief dat een starterspremie krijgt. Het gemiddelde premiebedrag is 5.000 euro, wie in een gebied opstart dat minder dan 60 plaatsen heeft per 100 kinderen krijgt meer. Eind vorige legislatuur haalden we de norm van Kind en Gezin, dat streeft naar 50% opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. Nu zetten we alle zeilen bij om onze ambitieuze Kortrijknorm van 60% te halen. Zo komen er in november nog eens 18 plaatsen voorschoolse kinderopvang bij doordat we vanuit onze Dienst Gezinsopvang van Zorg Kortrijk samenwerkende onthaalouders een plek geven op onze zorgsite aan de Condédreef. Philippe De Coene, schepen van Zorg

De starterspremie voor opvangplaatsen in een gebied waar de Kortrijknorm niet wordt gehaald is gemiddeld 450 euro per kindplaats, de starterspremie voor plaatsen in gebieden waar die norm wel wordt gehaald is gemiddeld 242 euro per kindplaats. 

 

Het opvanginitiatief Droomedaris Heule kreeg 9.700 euro starterspremie. 7.200 euro voor de creatie van 18 nieuwe plaatsen en 2.500 euro omdat men opstart in een gebied waar nog geen 60 plaatsen per kind zijn.

WhatsApp Image 2021-10-12 at 10.23.05.jpeg
  • jpeg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL