Start@K lanceert Pitch Pintje bij aanvang tweede werkingsjaar

Op dinsdag 5 oktober vond de kick-off van het tweede werkingsjaar van Start@K plaats, een evenement dat de Kortrijkste studenten moet inspireren en motiveren om te ondernemen. Start@K maakte van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe Pitch Pintje te lanceren.

Pitch Pintje Start@K (c) Kortrijk
  • jpeg
Pitch Pintje Start@K (c) Kortrijk

Een jaar geleden werd Start@K opgericht als samenwerking tussen Stad Kortrijk, Hangar K, Howest, KU Leuven Campus KULAK, Universiteit Gent Campus Kortrijk, VIVES Hogeschool, Bolwerk, De Stroate vzw en Quindo. Dit alles met ondersteuning van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. De doelstelling is duidelijk: ondernemerschap aanwakkeren bij studenten en student-ondernemers ten volle ondersteunen bij hun eerste stappen in de ondernemerswereld.

Na een ongewoon jaar waarin het moeilijk was om studenten fysiek te ontmoeten en pitches digitaal moesten doorgaan, staat Start@K nu eindelijk aan de voordeur van een normaal werkingsjaar. De ambities zijn dan ook scherp: dit academiejaar minstens 40 student-ondernemers laten instappen in het traject van Start@K.

Kortrijk is een broeihaard voor ondernemers en dat ondernemerschap willen we ook bij onze jonge studenten al meteen stimuleren. We hebben vier kwalitatieve hogeronderwijsinstellingen die elk unieke opleidingen aanbieden waardoor er heel wat talent naar Kortrijk komt studeren. Met Start@K laten we hen toe die opleiding te combineren met hun eerste stappen in het ondernemerschap. Met Hangar K als ideale uitvalsbasis: een plaats om andere ondernemers te ontmoeten en met experts in contact te komen. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Pitch Pintje Start@K (c) Kortrijk
  • jpeg
Pitch Pintje Start@K (c) Kortrijk

Om het merk Start@K nog meer in de verf te zetten wordt nu een eigen merkbier gelanceerd: het Pitch Pintje. Het biertje van Start@K zal enkel beschikbaar zijn op events van Start@K in Hangar K en is dus maar beperkt verkrijgbaar. Het Pitch Pintje is gebrouwen in The Brew Society in Heule, dat dit weekend nog de deuren opende met Open Bedrijvendag. 

We willen met Start@K laagdrempelig zijn en aantonen dat studenten met al hun vragen bij ons terecht kunnen. Daarnaast merken we dat sommige studenten het moeilijk vinden om te netwerken, of een conversatie te starten met iemand die ze nog niet kennen. Het Pitch Pintje zou daar een ijsbreker in moeten zijn. Elise D'haeseleer, coördinator Start@K

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL