Jaagpad Bissegem onderbroken

In Bissegem is men gestart met de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Leiebrug tussen de Overzetweg en de Driekerkenstraat. Vooraleer de huidige brug zal worden afgebroken, wordt er eerst een tijdelijke fietsbrug gebouwd tussen beide oevers. Op 5 oktober start eerst een structureel onderhoud aan het jaagpad tussen Wevelgem en Bissegem. Daarna (op 11 oktober) starten de werken voor de tijdelijke fietsbrug.

Opbouw tijdelijke fietsbrug start op 11 oktober

Sinds begin september zijn de voorbereidende werken gestart voor de bouw van een nieuwe brug tussen Bissegem en Marke in Kortrijk. Tijdens de werken, die ongeveer 1,5 jaar zullen duren, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug. Zo kan iedereen gemakkelijk en veilig de oversteek maken tijdens de werken. Deze tijdelijke brug wordt geïnstalleerd ter hoogte van de Pastoor Sterckstraat.

Tijdens de opbouw van de tijdelijke brug wordt het jaagpad afgesloten. Vanaf 11 oktober 2021 tot eind oktober kunnen fietsers en voetgangers een omleiding volgen via de Pastoor Sterckstraat – Remi Vermandelestraat – Driekerkenstraat – Vrije Aardstraat om zo terug op het jaagpad te komen. Vanaf eind oktober kan de tijdelijke brug gebruikt worden en wordt de huidige wegbrug afgesloten.

Structureel onderhoud Jaagpad van 5 tot 15 oktober

Voorafgaand aan deze werken zal de Vlaamse Waterweg nog een structureel onderhoud laten uitvoeren aan het Jaagpad tussen de IZ Wevelgem en de R8 Bissegem. Deze werken hiervoor starten op dinsdag 5 oktober. Er is een omleiding voorzien via de Zuidstraat – Moraviëstraat – Tramspoorpad (trage weg) – Kruiskouter – Wevelgemse Voetweg. Deze werken duren maximaal t.e.m. 15 oktober. De trage weg zal aangeduid worden met verlichtingselementen en paaltjes.

Het is dus mogelijk dat beide werken overlappen met elkaar. Aangezien beide omleidingen op elkaar aansluiten, geeft dat echter geen problemen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL