Het Schouwburgplein verandert in een kleine stad

Schouwburg Kortrijk stuurde in het kader van 100 jaar Schouwburg Kortrijk een open call uit naar kunstenaarscollectieven met de vraag: "Hoe kunnen we het Schouwburgplein tot leven laten komen?" LEEFWERK kwam als winnaar uit de bus. Samen met alle inwoners van Kortrijk bouwen ze momenteel aan een stad op de planken op het Schouwburgplein.

Schouwburgland was een schot in de roos. De bezoeker van de Schouwburg werd in een meeslepend verhaal rondgeleid doorheen de Schouwburg. Nu is het tijd om uit te breken: LEEFWERK viert de 100ste verjaardag van de Schouwburg op het iconische Schouwburgplein door er een stad op de planken te bouwen. Een mooi participatief project! Axel Ronse, schepen van cultuur

LEEFWERK: All the world's a stage / in process untill finished

Het kunstenaarsduo Niels Coppens en Roman Luterbacher heet LEEFWERK. En dat is niet voor niets: ze delen een diepe interesse in het anders gebruiken van de publieke ruimte om actie en interactie te genereren. Dit is dan ook de bedoeling van het groeiend kunstwerk op het Schouwburgplein. Sinds half augustus groeien er 8 podia voor Schouwburg Kortrijk. Elke dag wordt er van 10 tot 20 uur gebouwd en geleefd op het plein. Die letterlijke groei werkt aanstekelijk: voorbijgangers stoppen en vragen wat er aan het gebeuren is. Sommigen helpen mee bouwen, koken, praten en denken. Het is een echte belevingsinstallatie waar iedereen welkom is.

Vrijwilliger Marij leidt jullie rond op LEEFWERK.

Welkom in een 'Stad op de Planken' van LEEFWERK
LiesDeschietere.jpg
  • jpg
20210924_102909.jpg
  • jpg
20210924_103010.jpg
  • jpg
20210924_103124.jpg
  • jpg

Het belangrijkste is eigenlijk ook niet het resultaat, het kunstwerk of dat het evenement zal ‘werken’. In onze samenleving streven we altijd een return on investment na. Maar in dit project is het proces prioritair: we bouwen met dit project aan onze persoon, attitude én de samenleving. Het echte resultaat zal zijn dat mensen veranderd zijn. Je kunt dat niet in cijfers uitdrukken. Niels van LEEFWERK

SLOTWEEK: DOE MEE

Van maandag 11 tot zondag 17 oktober (10 - 22u) vindt de slotweek plaats en vieren we feest in de pas gebouwde stad. LEEFWERK zoekt daarom actief naar inwoners die willen meehelpen aan de programmatie van deze slotweek. Wil jij iets organiseren in de stad? Laat het weten via mail (niels@leefwerk.org) of kom gewoon langs. Want echt praten werkt het best.

Meer info

Dries Van Robaeys, communicatieverantwoordelijke Schouwburg Kortrijk, 0492 91 93 59

Niels@leefwerk.org of 0474 50 81 94

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL