Sport Kortrijk organiseert sportnamiddag voor personen met dementie

Sport is er voor iedereen en dat wil het stadsbestuur graag benadrukken door een brug te leggen tussen personen met dementie en het sportaanbod. Zo organiseerde Team Sport in 2019 al een eerste sportnamiddag voor personen met dementie.

Het geslaagde initiatief kende omwille van corona helaas geen vervolg in 2020. Sport Kortrijk pikt de draad nu terug op en organiseert samen met de collega's van Zorg Kortrijk een dementievriendelijke sportnamiddag op dinsdag 21 september in SC Lange Munte. De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 uur en 15.30 uur.

 

8 woonzorgcentra tekenden in op het programma en nemen deel met een 100-tal bewoners van WZC De Pottelberg, WZC H.Hart, WZC Sint-Vincentius, ZC Sint-Jozef, Het Ventiel, WZC De Zon, WZC De Weister en Dagcentrum NOAH.

 

Er is keuze uit volgende sporten:

-          dans

-          stoelaerobic

-          eenvoudig bewegen voor personen die kunnen zitten, liggen, staan

-          eenvoudig bewegen voor personen in rolstoel

-          fit-o-meter buiten bij mooi weer: afstappen van het parcours + gecombineerd met beweegoefeningen

- fit-o-meter doorheen het gebouw bij slecht weer + gecombineerd met beweegoefeningen

-          petanque

-          kubb

-          tafeltennis

Alle sporten worden begeleid door lesgevers van Sport Kortrijk.

Sport is er voor iedereen. Wat dat betreft zijn we als stad op de goede weg. Al zijn er natuurlijk altijd wel groepen die extra aandacht verdienen. Met dit initiatief willen we personen met dementie een volwaardige sportbeleving aanbieden door hen kennis te laten maken met verschillende sporten. Bewegen heeft immers een therapeutische waarde. Voor hen is het bij uitstek, bewegen, beleven, ontmoeten. Arne Vandendriessche - schepen van Sport
Meer dan de helft van de bewoners van onze woonzorgcentra hebben te kampen met dementie. Tegelijk mogen we niet vergeten dat het aantal mensen met jongdementie jaar na jaar stijgt. Kortrijk wil hier een voortrekkersrol opnemen en onder meer de brug maken tussen personen met dementie en het vrije tijds- en dus ook sportaanbod. Philippe De Coene, schepen van Zorg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL