Opnieuw maaltijden in wijkcentra De Weister (Aalbeke) en De Zonnewijzer (Kortrijk centrum)

Vanaf vandaag (6 september) serveert wijkcentrum De Weister in Aalbeke en wijkcentrum De Zonnewijzer in Kortrijk centrum opnieuw middaglunches. De beide wijkcentra bieden van maandag tot vrijdag een gevarieerde, gezonde en betaalbare dagschotel aan. Afhankelijk van je inkomen betaal je €8, €5,50 of €1 voor soep, een dagschotel, een dessert en water. Wie zich niet zelfstandig naar het wijkcentrum kan begeven, kan opnieuw rekenen op de vrijwilligers van de vervoersdienst.

124ecd42-afb5-42d5-ae74-b05fc8b44144.jpg
  • jpg

 

’t Cirkant en de Zevenkamer, de wijkcentra in Marke en Heule, bieden sinds de heropening van de horeca in juni al middaglunches aan. Met een evaluatie van deze openingsmaanden stellen we vast dat er momenteel zo'n 2/3e van de doelgroep van voor de coronaperiode bereikt wordt voor maaltijden ter plaatse. Niet iedereen durft al in grotere groep te vertoeven, sommigen blijven de maaltijden aan huis verkiezen. Positief is dat de wijkteams meer en meer volledig nieuwe bezoekers over de vloer krijgen die de werking leren kennen. Met de heropstart van het middagaanbod in het wijkcentrum De Weister en wijkcentrum De Zonnewijzer zorgen we ook daar voor meer ontmoetingsmogelijkheden.

Met deze verdere heropstart zorgen we voor extra ontmoetingsmogelijkheden voor de omwonenden. De maaltijden aan huis waren een nodig en succesvol alternatief voor zij die voorheen aan de middaglunches deelnamen. Veel mensen blijven hiervan gebruik maken. Maar ze zijn zeker terug welkom ter plaatse. Ik dank overigens alle medewerkers en vrijwilligers van de wijkcentra voor hun blijvende inzet. Philippe De Coene, schepen van Zorg

Het ander aanbod van alle wijkcentra is al een tijdje opnieuw opgestart en zit in stijgende lijn. Bezoekers kunnen sinds deze zomer opnieuw genieten van fiets- en wandeltochten, zomerterrassen, creatieve activiteiten voor kinderen,… Ook voor sociale dienstverlening zoals taxibonnen, producten die per stuk aangekocht kunnen worden en reservaties voor pedicure, het wassalon, etc. zijn omwonenden welkom. Dit zowel telefonisch of ter plaatse. 

 

Inschrijven voor een maaltijd kan enkel mits reservatie:

- De Weister, Aalbeke: 056/27.77.65 of ter plaatse in de Lijsterstraat 2

- De Zonnewijzer: 056/24.42.00 of ter plaatse in de Langemeersstraat 6 (voorlopig enkel in de voormiddag).

Bij voorkeur enkele dagen op voorhand, maar reserveren kan tot 9u30 de dag zelf.

Meer info: www.kortrijk.be/wijkteams

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen