Depart XXL volgeboekt tot afbouw

Depart XXL, de eerste coronaproof evenementenlocatie van Vlaanderen, staat elk weekend geboekt. Het ontving deze zomer al zo'n 8.000 bezoekers, gespreid over 15 events. De Sinksen Spoetniksessies, proclamaties, Red Bull All the Way, Kortrijk Popt en Roadrock toverden bij elke bezoeker een glimlach. De kalender staat tot bij de afbouw van het evenementenplein volgeboekt. Met de geplande activiteiten schatten we dat Depart XXL zo'n 24.000 bezoekers zal gehad hebben.

(c) Jonas Verbeke - Depart XXL tijdens de Sinksen Spoetniksessies.jpg
  • jpg
We zien dat het werkt. Organisatoren vonden vlot de weg naar onze gratis basisinfrastructuur en kunnen er vlotter dan op andere locaties omgaan met de coronaregels. Ook nu is het nog zeer handig dat de zeecontainers voor een afgesloten locatie zorgen waarop het evenement kan doorgaan. Om de studenten hun Student Welcome te laten vieren, blijft Depart XXL nog staan tot en met 7 oktober, daarna volgt de afbouw. Kelly Detavernier, schepen van evenementen

De evenementenlocatie Depart XXL werd uitgewerkt door Panama Events en bestaat uit een sfeervolle basisinfrastructuur door 30 gestapelde zeecontainers. Het initiatief kwam er om organisatoren terug zorgeloos te laten organiseren in tijden wanneer dat geen evidentie was: Depart XXL wordt dan ook gratis aangeboden aan alle organisatoren, zo kunnen zij opnieuw vlotter inkomsten genereren. Het initiatief werd gesmaakt door Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir die middelen voorzag om dit project te realiseren.

Depart XXL onderscheidde zich doordat een basisinfrastructuur werd voorzien die toeliet om steeds te organiseren volgens de geldende maatregelen van dat moment. De basisinfrastructuur biedt de organisatoren afbakening, toiletten, een neutrale baropstelling en een podium. De algemene setting laat toe om evenementen van alle toonaarden te organiseren. Vanuit de stad worden ook extra tools voorzien voor organisatoren zoals ticketing, een bar vrij van brouwer met een gemakkelijke bestelapp en cashless betalingen, hygiëne en ontsmetting en ondersteuning door een persoonlijke eventbeheerder.

Depart XXL heeft er een fantastische zomer op zitten, met wekelijks minstens een evenement en tevreden bezoekers. Elk weekend tot en met 7 oktober staat Depart XXL nog in vuur en vlam! Ook tussenin ontvangt Depart XXL eens een bestuursevenement of een studentenfeest, goed voor in totaal nog acht evenementen. Met een maximum van 2.000 bezoekers volgens de huidige maatregelen, zullen nog eens 16.000 bezoekers met volle teugen kunnen genieten van Depart XXL. In totaal zal de eventlocatie dus zo'n 24.000 bezoekers blij gemaakt hebben. Axel Ronse, schepen van cultuur

Vanaf 8 oktober, de dag na Student Welcome, start de afbouw. De exacte planning wordt nog opgemaakt maar eerst verdwijnt de interne structuur (de pictogrammen, bouwhekkens, trappen), daarna verdwijnt de vloer en pas op het einde de containers. De zeecontainers zullen dus nog wel even zichtbaar blijven.

Volgende events staan nog gepland op Depart XXL:

Zaterdag 4 september Papi Chulo

Zaterdag 11 september Vunzige Deuntjes

Zaterdag 18 september Animal Majority

Zaterdag 25 september Festival for Friends

Donderdag 7 oktober Student Welcome

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL