Word jij deel van de nieuwe lichting Stadsartiesten voor 2022?

Kortrijk bulkt van het artistiek talent. Van Goose tot Amenra, ook zij begonnen hun carrière in kleine repetitieruimtes en podia. Het is niet altijd evident voor artiesten om podiumervaring op te doen. In Kortrijk hebben we ook meer dan tweehonderd straat- en buurtcomités die jaarlijks een feest organiseren. Zo groeide het idee om beide initiatieven met elkaar te verbinden en op die manier de drempel voor artiesten te verlagen.

(c) Kortrijk
  • jpeg
(c) Kortrijk

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke inwoner van Kortrijk die samen met twee anderen een straat- of buurtfeest organiseert, kan vanaf 2022 eenmaal per jaar een waardebon gebruiken om een artiest te vergoeden. De stad wil hiermee de organisatoren van straat- en buurtfeesten stimuleren om podia te creëren voor Kortrijkse acts.

Stel je kandidaat als Stadsartiest vóór 1 december via www.stadsartiesten.be

Wie kan deelnemen?

We zoeken creatievelingen in muziek (van klassiek tot rock), dans, dj, straattheater, kinderanimatie, circus of cabaret, die zich willen engageren om hun act te brengen op straat- en buurtfeesten tussen 1 maart en 31 december 2022, en een aantoonbare link hebben met Kortrijk via wonen, werk of studies. Een act duurt minstens een uurtje.

Waarom deelnemen?

Kortrijkse artiesten die worden opgenomen in de artiestenselectie krijgen een mooi promotieplatform aangeboden in een breed verspreide online en papieren gids van Stadsartiesten. Daarnaast is er een vergoeding voorzien. Organisatoren van straat- en buurtfeesten vergoeden de artiest aan de hand van een waardebon die ze ontvangen bij hun aanvraag aan de stad. Afhankelijk van de grootte van de optredende groep wordt een vergoeding betaald tussen € 120 en € 360. De grootte van deze bedragen stemt overeen met de bedragen van de kleine vergoedingsregeling.

Door deze oproep ben ik ervan overtuigd dat we artistiek talent in onze stad de kans geven om zich te tonen. Niets is leuker om je buurt- of straatfeest een extra dimensie te geven met een streepje muziek of kindergrime. Op die manier verlagen we niet alleen de drempel voor de artiesten zelf, maar ook voor de buurt- en straatcomités die vaak op zoek zijn naar extra beleving tijdens hun evenement. Stephanie Demeyer, schepen van deelgemeenten en OC's
We willen jong talent zoveel mogelijk speelkansen geven, of het nu gaat om muziekacts, danstalent of noem maar op. We programmeren op onze eigen evenementen al heel wat jong talent, maar nu maken we het ook gemakkelijker voor straat- en buurtfeesten om datzelfde te doen! Axel Ronse, schepen van cultuur

Wat na inschrijving?

Na inschrijving oordeelt een jury over de inzendingen. De weerhouden acts worden gebundeld in een gids van Stadsartiesten en gepubliceerd op de website www.stadsartiesten.be 

Muziek is voor ons de sterkste vorm van magie. Door het stadsartiestenplatform kunnen we Kortrijk veranderen in een magische stad.  Wannes Desramault, The Skullfuckers

Hoe stel je je kandidaat?

Het online inschrijvingsformulier vind je op www.stadsartiesten.be

We vragen bij inschrijving minstens drie geluidsfragmenten en wat beeldfragmenten van een optreden, repetitie of promotrailer.

Meer info vind je op de website www.stadsartiesten.be, stadsartiesten@kortrijk.be of bij de medewerkers van het wijkteam bij jou in de buurt.

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL