Mondmasker niet langer verplicht tijdens (rommel)markten, braderieën en foren

Nieuw burgemeestersbesluit treedt meteen in werking

Vanaf heden is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht tijdens het bezoeken van een (rommel)markt, braderie of foor op Kortrijks grondgebied. De eerstvolgende maandagmarkt hoef je dus enkel nog een masker op zak te hebben, je hoeft het niet meer aan te doen. De mondmaskerplicht blijft voorlopig wel nog gelden in openbare gebouwen.

Het stadsbestuur is ervan overtuigd dat de tijd gekomen is om verder te versoepelen, zeker wat betreft mondmaskerplicht in de publieke buitenruimte. Een bijkomende mondmaskerplicht tijdens markten en foren is niet langer noodzakelijk gezien de huidige cijfers en vaccinatiegraad. Voor binnenruimtes wordt gewacht op de beslissingen van het komende Overlegcomité.

Het werd tijd om deze beslissing te nemen. De cijfers blijven onder controle en de vaccinatiegraad in Kortrijk is heel hoog. Ondertussen vaccineren we zelfs al de 12-jarigen. Markten, braderieën en kermissen gaan bovendien ook steeds door in open lucht. Het schrappen van de mondmaskerplicht gaat meteen in, dit wil zeggen dat er vanavond tijdens de zomermarktjes geen mondmaskerplicht meer is. Ook tijdens de zondagse rommelmarkt op de Veemarkt, de maandagmarkt, de septemberbraderie en de avondmarkt van de Tinekesfeesten is een mondmasker niet langer nodig. Wie zich veiliger voelt met een masker aan, mag er natuurlijk steeds één aan doen. Arne Vandendriessche - Waarnemend burgemeester/schepen van Economie 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL