Kunst in Huis komt naar Kortrijk

Kortrijk verwelkomt dit najaar Kunst in Huis op het Buda eiland. Kunst in Huis werkt zoals een Spotify-abonnement, maar dan voor kunstliefhebbers. Voor 12 euro per maand huur je een uniek kunstwerk. Met een Kunst in Huis abonnement kies je uit 5.000 kunstwerken en steun je 370 kunstenaars aan het begin van een veelbelovende carrière.

Kunst_in_Huis_Jonas Vanderbeke - Monsters and Madness ©Hannelore Veelaert.jpg
  • jpg
Kunstleek of rasechte kunstkenner?

In een gerenommeerde designstad zoals Kortrijk kan Kunst in Huis niet ontbreken. Dit bijzondere concept neemt daarom vanaf oktober zijn intrek op de gelijkvloerse verdieping op het Buda-eiland en begroet daar zijn gelijkgezinde buren Budascoop en Passerelle. Bij Kunst in Huis staan kunst, kunstliefhebbers en opkomende kunstenaars van eigen bodem met bakken talent centraal. Het doel van Kunst in Huis? Zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met kunst.

Stad Kortrijk is een veelbelovende kandidaat om de nieuwe culturele hoofdstad van Europa te worden, Kunst in Huis kan daarbij niet ontbreken. Wij geloven heel erg in het concept en het groeiende aantal leden toont dat onze filosofie ook bij andere mensen aanslaat. Onze ambitie? Zoveel mogelijk kunst in de Kortrijkse huiskamers en kantoren introduceren! Anne De Man-Baert, directeur Kunst in Huis

Spotify voor de kunstliefhebber

Hoe werkt een Kunst in Huis abonnement? Via een maandelijks opzegbaar lidmaatschap (€ 12 per maand) kies je uit een collectie van meer dan 5.000 kunstwerken. Je bepaalt zelf hoe vaak je een nieuw kunstwerk kiest. Je kan een kunstwerk maximum één jaar in huis halen. Ben je echt verliefd geworden op een werk? Alle kunstwerken zijn ook te koop. Kunst in Huis heeft filialen in Brussel, Gent, Antwerpen Leuven én Kortrijk. Geen tijd om een filiaal te bezoeken? Geen probleem, ook online kan je het aanbod raadplegen.

Dit is een unieke laagdrempelige manier om met beeldende kunst in contact te komen. Kunst in Huis biedt een platform aan jong opkomend talent en ook die schakel kan niet ontbreken in het Kortrijkse kunstenlandschap. Het ecosysteem van de beeldende kunsten krijgt zo meer vorm in Kortrijk. Axel Ronse, schepen van cultuur
  • jpg
  • JPG
  • jpg
  • jpg
Werk van:

Meer info:

Anne De Man-Baert, directeur

info@kunstinhuis.be

Tel. 02 247 97 10

www.kunstinhuis.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen