VAXPO verhuist naar oude site Van Marcke

Vanaf 23 augustus kunnen inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne die nog hun 1e of 2e vaccindosis moeten krijgen, terecht op de oude site Van Marcke in Pottelberg 30 in Kortrijk. De verhuis van VAXPO staat gepland op 18, 19 en 20 augustus.

Van Xpo Kortrijk naar de oude site Van Marcke

In augustus verhuist VAXPO naar een nieuwe locatie op de oude site Van Marcke. Nu het normale leven stilaan terug op gang komt, en organisatoren volop aan het kijken zijn om weer evenementen en beurzen te kunnen organiseren, zullen de hallen van Xpo Kortrijk opnieuw in gebruik worden genomen. Met als eerste belangrijke afspraak: de tweejaarlijkse beurs Matexpo in september.

Binnen de eerstelijnszone is dan ook gezocht naar een waardig alternatief voor hal 5 van Xpo Kortrijk. Dat hebben we gevonden op de oude site Van Marcke in de Pottelberg 30.

In deze grote hallen kan de huidige werking van VAXPO moeiteloos overgebracht worden, al zullen er vanaf augustus waarschijnlijk minder lijnen nodig zijn om de resterende vaccinaties uit te voeren. Er werd in overleg met Van Marcke gekozen voor een hal op hun oude site. De site is vlot bereikbaar met de wagen, de fiets en het openbaar vervoer. Er is een ruime parking, inclusief plaatsen vlakbij de hal voor minder mobiele mensen en een fietsparking. Alle info rond de bereikbaarheid wordt tijdig beschikbaar gesteld op vaxpo.be. 

De verhuis van de huidige werking staat ingepland voor 18, 19 en 20 augustus. Op die dagen zal het vaccinatiecentrum dus gesloten zijn. In de week van 23 augustus moet VAXPO opnieuw volledig operationeel zijn om mensen te ontvangen voor hun 1e en/of 2e prik.

VAXPO zal daar blijven tot 15 oktober, de datum waarop de Vlaamse financiering van de vaccinatiecentra afloopt. Indien de campagne alsnog verlengd zou worden, zijn er mogelijkheden om op de site te blijven.

100.000e prik

Intussen kregen alle 18-plussers van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne een uitnodiging voor hun eerste vaccin. Ook de groep 16-17-jarigen komt stilaan aan de beurt. Nadat iedereen de kans heeft gekregen om op hun uitnodiging in te gaan, krijgen ook de mensen die eerder niet op hun oproep ingingen, maar niet expliciet weigerden, nog een tweede kans. De vaccinatiecampagne blijft dus nog een tijdje doorlopen.

In VAXPO werd maandag de 100.000ste prik gegeven en de 10.000ste shift gedraaid door de medewerkers. De gemiddelde vaccinatiegraad van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zit nu al tegen de 80% voor de eerste prikken. De vaccinatiegraad van volledig gevaccineerde burgers ligt momenteel op 44%. Deze week worden in VAXPO nog heel veel 2de prikken gegeven, dus dit percentage stijgt snel. Dit is zeer bemoedigend.  Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk
Het vaccinatiecentrum moet open kunnen blijven zodat we inwoners kunnen blijven motiveren om zich te laten vaccineren. Het vaccin werd door veel mensen uitgesteld door reisplannen, sensibiliseren blijft belangrijk. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe beter. Francis Benoit, burgemeester Kuurne 
We blijven doorgaan met VAXPO, hetzij op een andere plaats met voldoende parkeergelegenheid รฉn even vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Onze burgers vaccineren blijft onze prioriteit. De komende maanden is onze jeugd aan de beurt รฉn krijgen de mensen die nog twijfelden een tweede kans. Alain Top, burgemeester Harelbeke
vaxpo vanmarcke.jpg
  • jpg

Site Van Marcke

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan