Politie en stad geven tips aan vakantiegangers om woning veilig achter te laten

C60BD509-183C-48A6-A514-C1AD5DFBEE5C.jpeg
  • jpeg

1 juli is de officiële start van de zomervakantie. Veel mensen profiteren daarvan om op reis te gaan in binnen- of buitenland. Tijdens het enthousiaste vertrek, wordt jammer genoeg de eigen woning soms vergeten. Ramen blijven openstaan, de brievenbus raakt vol…  Nochtans zijn dit zaken die het tijdens jouw afwezigheid gemakkelijker maken voor inbrekers. Dat willen Stad Kortrijk en Politiezone VLAS duidelijk maken met een postkaart.

Een postkaart in de bus is in deze tijd van het jaar misschien niet zo uitzonderlijk. Maar de kaart met de boodschap "Veilige groeten uit Kortrijk" springt in het oog. Afzenders zijn Team Preventie van de stad Kortrijk en politiezone Vlas. Bedoeling is om bewoners te sensibiliseren rond het veilig achterlaten van de woning bij afwezigheid. Op de achterkant van de kaart staan tips om de woning eenvoudig te beveiligen tijdens een vakantie of langdurige afwezigheid. Ga jij binnenkort op reis? Houd deze tips in acht om je woning veilig achter te laten:

> Sluit alle ramen en deuren.

> Geef je woning een bewoonde indruk, vraag bvb. aan buren om hun wagen op jouw oprit te parkeren.

> Breng je buren op de hoogte en vraag ze om een oogje in het zeil te houden.

> Geef de dieven geen gereedschap: berg ladders en werkmateriaal veilig op.

Voor meer informatie en tips: surf naar www.kortrijk.be/preventieteam

Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard. Het zijn logische preventietips die eigenlijk goede gewoontes zouden moeten zijn. Maar in de hectiek van het vertrek op reis kunnen ze soms vergeten worden. Daarom is het belangrijk om deze tips bij de start van de zomervakantie nog eens te herhalen.  Ruth Vandenberghe, burgemeester

Gratis diefstalpreventieadvies

Ben je benieuwd of jouw woning eigenlijk wel goed beveiligd is tegen inbraken? Dan kan je gratis diefstalpreventieadvies aanvragen via preventieteam@kortrijk.be. De diefstalpreventieadviseur komt bij je langs voor een deskundig advies op maat.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL