Nieuw geschenk voor pasgeboren "Kleine wondertjes uit Kortrijk"

Slabbetje vervangt rompertje als geschenk voor Kortrijkse baby's

Sinds 1 januari 2016 krijgen kersverse ouders van stad Kortrijk niet alleen de nodige attesten en formulieren, maar ook een klein geschenk wanneer ze aangifte doen van hun pasgeboren kindje. Tot vorige week was dat een rompertje met het opschrift 'Later word ik burgemeester'. Dat geboortegeschenk ging de voorbije vijfenhalf jaar zowat 4.500 keer over de balie van het stadhuis. Maar kersverse ouders hoeven niet te vrezen, de stad blijft nieuwgeboren Kortrijkzanen verwelkomen met een leuk geschenk. Het rompertje is vervangen door een slabbetje met het opschrift "Klein wonder uit Kortrijk" in het rood geborduurd.

De aangifte van een kind is toch een belangrijke formaliteit. Met een klein geschenk willen we elk pasgeboren Kortrijkzaantje welkom heten in onze stad. Het nieuwe geschenk is niet allen leuk, maar ook praktisch. Iedere ouder kan een slabbetje gebruiken. De slogan 'klein wonder uit Kortrijk' werd bedacht door onze communicatiedienst. Stephanie Demeyer, schepen van burgerzaken
9F70320B-A256-4D83-98D9-CF44316E5FF4.jpeg
  • jpeg

Het eerste slabbetje was voor de kleine Marcel Allegaert, geboren op 25 augustus in het AZ Groeninge. Schepen van burgerzaken Stephanie Demeyer overhandigde het klein geschenk aan trotse papa Jona. Hij kwam op donderdag 2 september in het stadhuis aangifte doen van de geboorte. Marcel is daarmee de 506de Kortrijkse baby die dit jaar werd aangegeven. Jaarlijks worden gemiddeld 760 geboortes van nieuwe Kortrijkzanen aangegeven.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL