Sfeervol trouwen in verfraaid stadhuis

Bruidsparen, maar ook andere bezoekers van het historisch stadhuis, hebben het al opgemerkt. De inkomhal is aangekleed met sierbomen, sfeervolle verlichting en een fotowall met een afbeelding van de Leieboorden. Ook de voetgangersdoorsteek tussen de Leiestraat en de binnenkoer van het stadhuis werd verfraaid met inspirerende spreuken. Benieuwd naar het resultaat? In juli en augustus wordt het historisch stadhuis ook opnieuw opengesteld voor bezoek.

5A6C22EB-1D6E-4416-8C4B-B58CC77A1F6C.jpeg
  • jpeg

Sinds de start van corona moeten bruidsparen en hun gevolg het historisch stadhuis binnengaan via de voetgangersdoorsteek tussen de Leiestraat en de binnenkoer van het stadhuis. Het maakte duidelijk dat die plek nood had aan een opknapbeurt. De gang werd geschilderd en er werden inspirerende spreuken aangebracht op de muren. Dat laatste idee kwam van gemeenteraadslid Moniek Gheysens, die eerder al po√ęzie liet aanbrengen op de muren van de gemeenteraadszaal. Net zoals die po√ęzie de gemeenteraadsleden moet bezielen, hoopt ze dat de spreuken koppeltjes kunnen inspireren vlak voor zij het ja-woord geven. De citaten zijn van enkele wereldvermaarde schrijvers zoals de Braziliaan Paulo Coelho, de Duitse Ricarda Huch die zeven keer genomineerd werd voor de Nobelprijs, en auteur van de Kleine Prins Antoine De Saint-Exupery. 

Teksten verbinden mensen, net zoals het huwelijk. Er zit ook beweging in de teksten op de muur. Verwijzend naar de golven van het leven die passen bij een huwelijk. Er is ook een vari√ęteit in de grootte van de letters en lichtpuntjes die mensen aan het denken zetten en doen dromen. Moniek Gheysens, gemeenteraadslid
800FCDCC-987C-4C48-8072-B54BE75235AC.jpeg
  • jpeg

Wanneer de trouwers dan door de Beatrijszaal de inkomhal binnenkomen, vallen ook daar meteen enkele sfeervolle veranderingen op. Drie metershoge sierperen 'Pyrus Salicifolia Pendula' reiken tot het plafond en geven een groene toets aan de hal. Slim geplaatste led-verlichting accentueert het karakter van de historische zuilen en gewelven. Een fotowand van 4x3 meter, met een afbeelding van de Leieboorden en de K-tower, staat opgesteld tegen de muur. Die afbeelding is inwisselbaar en zal om de zoveel tijd vervangen worden.

Ik ben heel blij met het resultaat. De aanpassingen scheppen de juiste sfeer, zorgen voor een warm gevoel bij de bruidsparen en familie in de laatste ogenblikken voor √©√©n van de belangrijkste momenten uit hun leven. Het is de start van een mooie trouwdag. Met de fotowall trekken we Kortrijk ook een beetje binnen in het stadhuis. Stephanie Demeyer, schepen van burgerzaken

Wil je zelf een bezoekje brengen aan het historisch stadhuis? In juli en augustus is het stadhuis elke dag vrij toegankelijk tussen tussen 14 en 18 uur, ook tijdens het weekend en feestdagen.

stadhuis.jpg
  • jpg

Bevoegd