Kortrijk plant stad van Overmorgen

De komende twee jaar maakt Kortrijk concrete plannen voor de toekomst van Kortrijk. We onderzoeken hoe we willen wonen, bewegen en leven in onze stad en welke stappen we moeten zetten om die toekomst te bereiken. Onder de noemer ‘Kortrijk Overmorgen’ kunnen Kortrijkzanen dat proces vanop de eerste rij volgen en de plannen mee vormgeven. De eerste visieworkshops voor publiek volgen op 23 en 26 juni.

 

Kortrijk kijkt graag vooruit en bouwt elke dag aan een betere stad. Samen met experts en inwoners doorliep de stad in 2016 het studie- en participatietraject Kortrijk 2025. De hoofdvraag toen was ‘Hoe ziet de stad eruit die we kunnen willen?’ Daaruit vloeide het Ruimtepact voort: een leidraad voor toekomstige ontwikkelingen in de stad, gebaseerd op drie basiskwaliteiten van onze stad die we willen versterken: Kortrijk als ondernemende stad, verbonden stad en groenblauwe stad. We willen meer stad zijn, meer open ruimte creëren en kwalitatief groeien.

Om die visie waar te maken, begint Kortrijk aan de uitrol van een nieuw woon-, ruimte- en mobiliteitsplan. De plannen moeten de stad klaarmaken voor de uitdagingen van de toekomst, de mobiliteit van (over)morgen én ervoor zorgen dat het nog aangenamer wonen en werken wordt in Kortrijk. De horizon voor uitvoering van de plannen ligt tussen 2022 en 2040.

Geef je mening!

Onder de noemer Kortrijk Overmorgen brengt de stad via kortrijkovermorgen.be verslag uit over de beleidsplannen en vraagt het input van zijn inwoners via participatiemomenten- en platformen. In een eerste fase lanceert de stad drie visieworkshops op 23 en 26 juni. Daarin zoekt Kortrijk samen met de Kortrijkzanen naar de kansen en eventuele blinde vlekken in de nieuwe beleidsplannen. Wil je zelf nog deelnemen aan de workshops? Inschrijven kan nog tot woensdag 23 juni om 12 uur via kortrijkovermorgen.be.

  • workshop Verbonden stad: 26 juni 14 u of 15u in OC Marke
  • workshop Ondernemende stad: 23 juni 17.30 of 18.30u in Depart XXL
  • workshop Groenblauwe stad: 26 juni 17.30 of 18.30u in De Warande

 

In volgende fases gebruikt de stad de verzamelde inbreng om de ambities voor het woon-, mobiliteits- en ruimtelijk scherp te zetten en om de plannen om te zetten in acties. De stad koppelt in elke fase terug naar de inwoners. Kortrijk Overmorgen wordt een verhaal van op maat gemaakt, breed gedragen beleid dat klaar is voor de toekomst. Misschien is het zelfs een voorbode van de beste stad van het land.

Kortrijk OverMorgen
  • jpg
Kortrijk OverMorgen

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL