Deca Dance op braderie

10 dagen kermis op Schouwburgplein

Het weekend van 18 tot en met 20 juni is het opnieuw braderieweekend. Een hoogtepunt waar de handelaars in de stad dit jaar nog meer dan anders naar uitkijken. Bovendien - minstens even belangrijk - betekent de braderie ook het startschot van de eerste kermis van het jaar in Kortrijk.

Deca Dance als publiekstrekker

De eerste kermis van dit jaar zal meteen een schot in de roos zijn met een absolute publiekstrekker als Deca Dance die op volle toeren zal draaien. Met niet minder dan 15 verschillende kramen zal zowel jong als oud aan zijn of haar trekken komen. Het zal op het Schouwburgplein 10 dagen een beetje als Pasen aanvoelen dankzij de midzomerkermis.

Plan Midzomerkermis 2021.jpg
  • jpg

Scandinavische braderie

De junibraderie zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 juni in een Scandinavisch tintje. Het thema 'Midzomer' verwijst naar de feesten die ze houden in het Noorden wanneer de nachten op hun kortst zijn en de dagen op hun langst. Naast de talloze kraampjes van hoofdzakelijk Kortrijkse handelaars is er ook mobiel straattheater en muziek voorzien in het volledige winkelwandelgebied. Voor de kinderen zijn er verschillende springkastelen en grimestandjes op diverse locaties in het stadscentrum. De stad neemt alle noodzakelijke COVID-maatregelen om de braderie veilig te laten verlopen door de inzet van extra stewards en een veiligheidscoƶrdinator.

Braderie en kermis in Ć©Ć©n weekend. Dat is een start van de zomer die kan tellen. De braderie zal zoals vorig jaar opnieuw gratis zijn voor de Kortrijkse handelaars en ondernemers. We houden op vrijdag - op vraag van de handelaars in de straat - de tunnel naar de Doorniksestraat wat langer open zodat de binnenstad in de voormiddag nog goed bereikbaar is. De kermis op het Schouwburgplein zal 10 dagen lang voor sfeer en ambiance zorgen en is een opsteker voor de forains die lang zwarte sneeuw gezien hebben. De timing is ook ideaal met de kinderen en jongeren die uit de examens komen. Arne Vandendriessche - schepen van Economie

Ik ben heel tevreden dat Kortrijk het initiatief genomen heeft om een tiendaagse kermis in te richten na een lange lockdown die onze sector heel zwaar heeft getroffen. Met dank aan schepen Arne Vandendriessche. Heidi Coussens - Gebak Bertrand

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen