Lappenpoppen en eindejaarstentoonstelling academie

Academie Kortrijk heeft als alternatief voor de traditionele eindejaarstentoonstellingen besloten om ‘schepsels’ te maken. Over de stadsgrenzen heen werkten maar liefst 1.211 leerlingen hieraan mee. De schepsels zijn de hele zomer lang te bezichtigen op 9 verschillende spots in Kortrijk en andere vestigingsplaatsen: Het Plein, Buda Beach, OC Troubadour, OC Marke, De Warande, Dwarsschuur, OC De Stekke, Park Wevelgem en Kasteel Avelgem.

Eén van de negen schepsels bevindt zich onder de fietsersbrug
  • jpg
Eén van de negen schepsels bevindt zich onder de fietsersbrug
Na een alweer atypisch jaar zijn de leerlingen van onze Academie blij dat ze eindelijk naar buiten kunnen komen met wat ze dit jaar hebben gerealiseerd. Hun werken worden op drie unieke locaties tentoongesteld. Daarnaast werkten ze samen aan één gemeenschappelijk project: Schepsels in de vorm van lappenpoppen zullen Kortrijk, Wevelgem en Avelgem de hele zomer in hun greep houden! Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs
Schepsels

Academie Kortrijk kent meerdere vestigingsplaatsen, ook over de stadsgrenzen heen. Zo hebben we vestigingsplaatsen in Wevelgem, Gullegem, Moorsele en Avelgem. Samen tellen we 1.800 inschrijvingen, waarvan 1.211 kinderen tussen de 6 en 12 jaar. We houden er dan ook een goede en vooral sterke samenwerking op na. Als alternatief voor de traditionele eindejaarstentoonstelling, die omwille van Corona nog steeds niet kan doorgaan, gingen de leerlingen aan de slag met ‘Schepsels’. Vreemde wezens in textiel met uitgerekte en verlengde ledematen. Er werden negen ‘Schepsels’ gemaakt, die op negen verschillende spots in Kortrijk en omstreken te vinden zijn: Het Plein, Buda Beach, OC Troubadour, OC Marke, De Warande, Dwarsschuur, OC De Stekke, Park Wevelgem en Kasteel Avelgem.

Je kan ze een hele zomer, van zaterdag 26 juni tot en met zondag 19 september, bezoeken. Fiets van de ene locatie naar de andere om zo alle ‘Schepsels’ te zien. Raak hen aan, ga er gezellig chillen, maak een kussentje van de armen of benen en neem een geweldige selfie die je kan sturen naar academie@kortrijk.be. 

Eindejaarstentoonstelling jongeren en volwassenen

Ook voor de eindejaarstentoonstellingen van onze jongeren en volwassen studenten is er een alternatief voorzien. In het weekend van 25, 26 en 27 juni kan je hun toonmomenten bezoeken in het Magdalenazwembad, Zuidelijke Broeltoren, en Budatoren. Op vrijdag 25 juni kan je er van 14u tot 21u terecht en op zaterdag 26 en zondag 27 juni telkens van 10u00 tot 18u00. 

Wees welkom op deze toonmomenten. 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen