CO2-meter verplicht vanaf 9 juni in binnenruimtes horeca

Extra korting voor Kortrijkse horecazaken via de stad

Het ministerieel besluit dat net gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad bepaalt dat de binnenruimtes in horecazaken voorzien moeten worden van een luchtkwaliteitsmeter, ook wel een CO2-meter genoemd. Team Onderneem in Kortrijk (OIK) contacteerde reeds op voorhand enkele leveranciers om te polsen naar de leveringsvoorwaarden en de prijzen.

Van 2 leveranciers kregen we de belofte dat ze konden voorzien in een snelle levering: Rexel en Renson/Cebeo. Deze laatste bieden zelfs een extra korting aan van 10% speciaal voor Kortrijkse horecazaken via een unieke Kortrijk-referentie. Op de pagina van OIK vind je een overzicht van de voorwaarden die de leveranciers bieden, je vindt daar ook de referentie waarvan sprake (https://www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/corona-tips-tools-voor-jouw-horecazaak). Je kan je op diezelfde pagina ook laten registreren als leverancier van onze lokale horeca. Op die manier kan elke ondernemer voor zichzelf uitmaken welk aanbod het beste is voor zijn of haar zaak.

We kregen vorige week al door dat een CO2-meter waarschijnlijk verplicht ging worden vanaf 9 juni. Aangezien we weten dat de publicatie van de MB's vertraging kan oplopen door de controle bij de Raad van State, beslisten we al een deel van het werk te doen voor onze lokale ondernemers. We verkregen een snelle leveringsbelofte van 2 leveranciers en konden bij één ervan zelf extra korting bedingen enkel voor Kortrijkse horeca. Arne Vandendriessche - schepen van Economie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL