Volley@Kortrijk Academy, nieuwe broedplaats voor volleybaltalent in de regio

Volley@Kortrijk, de vzw waarin alle Kortrijkse volleyclubs en de stad vertegenwoordigd zijn, start in samenwerking met Volleyplus een Volleybal Academy op. Deze academy komt er om de beste spelers en speelsters U15, U17 en U19 extra trainingen te kunnen aanbieden. De nadruk ligt hier op topsport. De ambitie past volledig in de visie van de stad waarbij we elke ploegsport naar topsportniveau willen tillen. Het verder ontwikkelen van de meest beloftevolle spelers is daar een essentieel onderdeel van.

Via Volley@Kortrijk die de belangen van de vier lokale volleybalclubs (Marke-Webis , Balti Kortrijk, Mardavo, Bidavo) behartigt, en jeugdvolleycoördinator Jelle Decoene werd contact gezocht met Julien Van de Vyver. Een coach die gepokt en gemazeld is in het volleywereldje wat betreft jeugdbegeleiding op topniveau zowel in binnen- als buitenland. Samen met Volleyplus - Juliens volleyproject - wordt door vzw Volley@Kortrijk een samenwerking op poten gezet onder de naam Volley@Kortrijk Academy die meteen al voor het seizoen 21-22 operationeel wil zijn. Julien zette eerder al gelijkaardige projecten in de steigers met succes.

In navolging van de Kortrijk Spurs basketbal zal nu ook Volley@Kortrijk werk maken van extra begeleiding voor de beloftevolle jongeren. Enkel op deze manier kan het topsportbeleid haar toekomst verzekeren en werken aan de doelstelling om binnen enkele jaren in Kortrijk een volleybalploeg op het hoogste niveau te hebben. We moeten als stad de ambitie hebben om een topploeg op het hoogste niveau te hebben in minstens 5 ploegsporten. Naast voetbal en waterpolo, kijken we nu in eerste fase naar basketbal, handbal en volleybal. In de Kortrijkse volleywereld stimuleren en faciliteren we daarom samenwerking tussen de verschillende clubs. Deze volley academy is daar een schoolvoorbeeld van. Een mooi project dat met de inbreng van onze volleycoördinator Jelle en de ervaring en knowhow van iemand als Julien Van de Vyver meteen een vliegende start zal nemen. Arne Vandendriessche, schepen van Sport
Doelstelling

Beloftevolle speelsters en spelers wekelijks een extra trainingsprikkel aanbieden. 

 • De trainingsaccenten zijn algemene fysiek, algemene technische scholing en technische scholing binnen de specialisatie van de speler zelf.
 • Tactisch strategisch leren spelen binnen het spel 6 tegen 6 - algemeen en binnen de specialisatie van de speler zelf.
 • Advies welke werkpunten in acht te nemen tijdens de volgende trainingsweek binnen de club. Geen interferentie met clubtrainingen.
Professionele begeleiding

De trainers zijn:

 • Julien Van de Vyver T1 Jaraco LVL - In het verleden opleider binnen Topsportschool Vlaanderen en Talentteam Nederland
 • Jelle Decoene Docent VUB en werkzaam voor Volley@Kortrijk
 • Simon De Clercq: Trainer en Coördinator VC Tielt
Voor wie?
 • Alle jongens en meisjes U19, U17 en U15 kunnen op aanvraag van Julien, Jelle of Simon uitgenodigd worden om deel te nemen aan het project.
 • Spelers en speelsters die zelf overtuigd, gemotiveerd en talentvol zijn, kunnen zich te allen tijde persoonlijk aanmelden.
Waar en wanneer?

Mimosa Sporthal in de Mimosalaan in Kortrijk

 • op zondagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
 • van september ‘21-tem april ‘22
Intake-momenten

Om iedereen goed te leren kennen zijn er 3 intake momenten. 

 • 5 september vanaf 13.30: fysieke testen.
 • 12 september: bootcamp - motivatiegesprek en spelvorm
 • 19 september: volleybaltraining en bekendmaking wie klaar is om in te stappen voor editie 2021-2022.

Samenstelling training: 5 min videobespreking - 30 min fysiek. 1u30  technisch/tactische training – 30 min verwerking in wedstrijdvormen.

Kostprijs

€ 260 lesgeld

Inschrijven kan online via www.volleyplus.be/volleykortrijkacademy2122

Meer info: julien@volleyplus.be

Trainer Julien Van de Vyver
 • jpg
Trainer Julien Van de Vyver

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen