Stad zoekt ontwerpbureau voor park en buurthal op Vetex-site

De stad zet een volgende stap in de herbestemming van de Vetex-site. Na de opmaak van het masterplan schrijft de stad nu een opdracht uit om een ontwerpbureau te selecteren dat een definitief ontwerp moet uittekenen voor het park en een centrale buurthal.

Overzichtsbeeld site ©️Henderyckx
  • jpeg
Overzichtsbeeld site ©️Henderyckx

Na een intens participatietraject maakte de stad vorig jaar een masterplan op voor de voormalige industriële Vetex-site in de Sint-Janswijk. Op de 2 hectare grote site is naast een 33-tal woningen ook een park van 1,5 hectare voorzien. Blikvanger wordt het vervallen centrale gebouw dat wordt omgetoverd tot een buurthal midden in het park. Naast het nieuw groen rond de buurthal krijgt ook de historische Engelse landschapstuin een opfrisbeurt. Daarnaast is ook plaats voorzien voor drie parkeerhavens, hoofdzakelijk voor bewonersparkeren.

Nu zoekt de stad een ontwerpbureau dat de plannen voor het park en de buurthal moet omzetten in een definitief ontwerp. De stad wil dat bureau tegen de zomer aanstellen. Tijdens de ontwerpfase worden ook inspraakmomenten georganiseerd voor de buurtbewoners. Voor het park en de buurthal voorziet de stad een budget van 1,73 miljoen euro. 

Vetex site anno 2021
  • jpg
Vetex site anno 2021
Vetex site anno 2021
  • jpg
Vetex site anno 2021

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen