Kortrijk Stapt: Voetgangersdoorsteken Papenstraat in het nieuw

De doorsteek tussen de Papenstraat en de Leiestraat (Stovestraat) en de Papenstraat en de Dolfijnkaai krijgen nieuwe voetpaden. Beide voetgangersdoorsteken worden nu gekenmerkt door oneffenheden en verweerd asfalt. Die slordige aanblik wordt aangepakt en vervangen door witgrijze betonstraatstenen. De werken starten op 12 april kosten 62.885 euro en worden uitgevoerd door de firma Wegenbouw Ockier.

Papenstraat huidige situatie (maart 2021)
  • jpg
Papenstraat huidige situatie (maart 2021)
Papenstraat tijdelijk Ć©Ć©nrichting vanaf de Rijselsestraat tot Dolfijnkaai

Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zullen de werken een maand duren. Gedurende de infrastructuurwerken wordt de Papenstraat Ć©Ć©nrichting vanaf de Rijselsestraat tot en met de Dolfijnkaai. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

Met Kortrijk Stapt wil Kortrijk werk maken van toegankelijkere voetpaden doorheen de stad. Deze twee verbindingen zijn typische voetgangersdoorsteken in het centrum van de stad die het comfort van de wandelaar in de stad, los van het fiets- en autoverkeer verhogen en een aangenaam wandelnetwerk creĆ«ert.   Axel Weydts, schepen van mobiliteit en openbare werken

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen