KU Leuven Campus Kulak is De Slimste Campus van Kortrijk

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk is De Slimste Campus van Kortrijk. Dat blijkt uit een driedelige quiz die Kortrijk Studentenstad organiseerde en waar de Kulakkers aan het langste eind trokken. In de finale wisten ze VIVES hogeschool net achter zich te houden, nadat UGent campus Kortrijk en Howest een ronde eerder uitgeschakeld werden.

Het winnende team krijgt de beker overhandigd door schepen van onderwijs Kelly Detavernier in bijzijn van een fiere vice-rector Piet Desmet. ©Kulak
  • jpg
Het winnende team krijgt de beker overhandigd door schepen van onderwijs Kelly Detavernier in bijzijn van een fiere vice-rector Piet Desmet. ©Kulak
Een ludiek quizformat

Hoewel er dit jaar geen fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden, zit Kortrijk Studentenstad vzw niet stil. Na enkele digitale activiteiten in het eerste semester, kozen ze in dit tweede semester voor een uniek quizconcept. Samen met Ludiek vzw werkten ze een concept uit in een zoektocht naar De Slimste Campus van Kortrijk. Drie weken lang werd gezocht naar het antwoord op de vraag die al lang op ieders lippen brandt: welke van de Kortrijkse kennisinstellingen is nu écht de slimste van Kortrijk?

 

Meer dan 100 studenten waagden een kans in de twee voorrondes die digitaal werden georganiseerd. Vier spelers per campus konden zich kwalificeren voor de grote finale en gingen de strijd aan om de felbegeerde wisselbeker naar hun campus te halen.  

Het werd een ludieke quiz waarin kennis misschien wel ondergeschikt was aan het kunnen inschatten van je tegenstanders en waarbij teamwork in de finale heel belangrijk was. Een ideaal recept om in deze tijden toch verbondenheid te creëren tussen de studenten. Proficiat aan de Kulak-studenten! Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Kulak wint de eerste wisselbeker

In de finale bleken de studenten van KU Leuven Campus Kulak de sterkste. Het team bestond uit Louis Harinck (20, rechten), Tara Jacobus (18, taal en letterkunde), Robbe Wallican (22, geneeskunde) en Benoît de Batselier (21, geneeskunde). In de eerste ronde lieten ze de tegenstand achter zich en bemachtigden zo een belangrijk voordeel in ronde 2. Daar werd afscheid genomen van de teams van UGent Campus Kortrijk en Howest. De grote finale werd zo een ultiem duel tussen de twee campussen op’t Hoge: VIVES versus KU Leuven Campus Kulak. Het werd een bloedstollende finale waar de Kulakkers van in het begin een voorsprong te pakken hadden, maar toch moesten nagelbijten tot de laatste vraag voor het verlossende verdict viel. 

 

De allereerste editie eindigde dus in een overwinning voor de Kortrijkse KU Leuven campus en dat levert de studenten een traktatie op in een Kortrijks restaurant zodra de horeca weer open kan. Nog veel belangrijker is natuurlijk de eer en de trofee: de wisselbeker van De Slimste Campus van Kortrijk. Deze kregen ze overhandigd uit handen van schepen van onderwijs Kelly Detavernier en in het bijzijn van een fiere vicerector Piet Desmet.

We zijn uiteraard erg opgezet met het behalen van deze overwinning en zijn ingehouden fier op onze vier studenten die onze kleuren zo sterk verdedigd hebben. Niet dat we er aan twijfelden dat ze hierin zouden slagen (knipoog). Maar we zijn even blij met het feit dat we hier met de vier kennisinstellingen samen voor gegaan zijn en zo Kortrijk Studentenstad verder vorm geven. Volgend jaar een nieuwe editie uiteraard. We zijn er nu al klaar voor. Piet Desmet, vicerector KU Leuven campus Kulak Kortrijk

De studenten zijn alvast enthousiast en twijfelen er net als de vice-rector niet aan dat de beker nog vele jaren op de campus zal blijven. De druk ligt daarbij voor volgend jaar alvast op de schouders van Tara: zij is de enige die volgend jaar nog in Kortrijk studeert, haar drie teamgenoten trekken dan richting Leuven.

  • jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen