Kortrijk organiseert eerste Jobhappening in de metaverse

Op 25 maart organiseren Stad Kortrijk en de vier kennisinstellingen de jaarlijkse Jobhappening. Naast de klassieke elementen van een jobbeurs gaat extra aandacht naar de mogelijkheden om te ondernemen en studenten goesting te geven om hun eigen dromen te realiseren. Er staat onder meer een panelgesprek gepland met een aantal studenten die in het ondernemerstraject Start@K zitten. Het hele gebeuren zal live in een metaverse plaatsvinden. Een primeur in Vlaanderen.

Een metawat?

De vierde editie van de Jobhappening vindt plaats op 25 maart en zal door de huidige maatregelen volledig digitaal plaatsvinden. Naast het vinden van een job, worden studenten er die dag ook gestimuleerd om te ondernemen. Daarvoor organiseert Start@K een panelgesprek met studenten die deelnemen aan het student-ondernemerstraject. En dat panelgesprek gaat door in de metaverse.

Een metaverse is een virtueel universum, waarvan Roblox en Fortnite op vandaag de bekendste voorbeelden zijn. In dit soort metaverses kunnen kinderen en jongeren dagelijks gamen, maar zo zijn er ook metaverses voor volwassenen waar niet noodzakelijk een spellijn in verwerkt is. Decentraland is een voorbeeld van die laatste categorie en en is op vandaag de meest populaire in zijn soort. Het is in dit virtueel universum dat Hangar K een eigen, nieuwe stek heeft geopend. En het is op die plek dat Hangar K volgende week een panelgesprek organiseert als deel van de virtuele Jobhappening die dan plaatsvindt.

We bieden ook dit jaar een volwaardige Jobhappening aan voor onze studenten. Naast het vinden van een job willen we ook hun ondernemerszin prikkelen en daarvoor hebben we in Hangar K de geschikte partner gevonden. Zij pakken het wel heel origineel aan door een panelgesprek te organiseren in een virtueel universum waar studenten als doorwinterde gamers vaak heel vertrouwd mee zijn!  Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Op 25 maart zal er in het auditorium van Hangar K een panelgesprek plaatsvinden waar student-ondernemers hun ervaringen delen. Dit panelgesprek zal niet alleen gestreamd worden via de klassieke kanalen, maar zal ook “live” te volgen zijn in het virtuele auditorium van Hangar K in Decentraland. Op die manier willen Hangar K en Start@K hun community niet alleen in levende lijve ondersteunen, maar ook op een virtuele, speelse manier.

  • jpg
  • jpg
  • jpg
Superheroes van Start@K

Het stopt echter niet bij de het streaminggedeelte. Op de eerste verdieping kan je een crypto gallery bezichtigen. In die gallery is een expositie te vinden van de student-ondernemers van Start@K. Omdat zij de superheroes zijn, zijn er van hen collectibles gemaakt onder de vorm van een NFT (non-fungible token). Zo heeft elke student-ondernemer zijn eigen virtuele paninisticker in de crypto gallery van Hangar K in Decentraland. De NFT’s zijn echter niet te koop maar wel als NFT aangemaakt om het potentieel van de technologie aan te tonen.

Praktisch

Wil je erbij zijn op 25 maart? Je kan je registreren voor de Jobhappening en de verschillende workshops via www.jobhappeningkortrijk.be. Om 17 uur kan je intunen in het auditorium van Hangar K op Decentraland via deze link: https://play.decentraland.org . Voor een vlotte toegang maak je best op voorhand een account en avatar aan, maar deelnemen kan ook zonder account.

De Jobhappening is een organisatie van Stad Kortrijk in samenwerking met Howest, KU Leuven Kulak, UGent Campus Kortrijk en VIVES.

Meer info

Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst Hangar K, 0478 45 95 65

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen