'Handelaars voor handelaars' sluit deze maand af

Oproep: besteed het resterende bedrag bij een Kortrijkse ondernemer

De premie 'Handelaars voor handelaars' kan enkel nog deze maand worden besteed. Premiehouders kunnen nog tot 31 maart terecht bij hun collega's om hun premie uit te geven. In totaal keerde de stad € 741.000 aan premies uit.

2 premierondes

De stad lanceerde 2 premierondes. 11 mei werd definitief bevestigd dat alle restaurants en cafés (310) in aanmerking kwamen voor een cashpremie van €1.000. Dat maakt een totaal van €310.000.

De handelaars (424) en de eventsector (33) konden rekenen op een injectiepremie van €500. De injectiepremie is uniek in die zin dat die enkel kan uitgegeven worden bij Kortrijkse ondernemers. Op die manier komt het geld de Kortrijkse economie tweemaal ten goede. In totaal meldden niet minder dan 628 ondernemingen zich aan om de bon te kunnen ontvangen. Bij het begin van de tweede lockdown besliste het stadsbestuur meteen om een tweede premieronde op te zetten om de zwaarst getroffen sectoren extra te ondersteunen. Op 20 oktober werd bekendgemaakt dat de eventsector kon rekenen op €500, net als de restaurants en cafés. Die laatste konden bovendien nog genieten van een extra €250 als ze takeaway aanboden. Er werden 189 premies van €500 toegekend (50 event/139 RECA) en 144 takeawayXXL-premies ter waarde van €750. Al deze bedragen werden uitgekeerd als injectiepremie. Zo werd dus in totaal €431.000 uitgekeerd als injectiepremie.

Tot op heden werd al €317.569 uitgegeven bij de Kortrijkse ondernemingen. Er staat dus nog een bedrag open van €113.431 dat deze maand nog kan gespendeerd worden.

De injectiepremie werd heel positief onthaald door de Kortrijkse handelaars. Ze geven me aan dat dit systeem uitstekend gewerkt heeft tot nu toe. Momenteel zitten we aan een bestedingsgraad van 75%. Ik hoop dat dit op het eind van de maand 100% is. Het zou jammer zijn dat de premies niet volledig besteed worden en ten goede komen van de Kortrijkse economie. We stuurden al verschillende mails uit om premiehouders attent te maken op het openstaand saldo en zullen dit nogmaals doen. Ook via deze weg wil ik hen dus oproepen om hun collega's in Kortrijk te verblijden met een bezoekje. Misschien nog een tip voor zij die nog iets te besteden hebben: denk aan de ondernemers die nog steeds gesloten zijn. Bij hen kan je terecht voor een cadeaubon die je dan kan gebruiken als ze terug open zijn. Arne Vandendriessche, schepen van Economie

De lijst van ondernemingen waar je de bon kan besteden, vind je op www.handelaarsvoorhandelaars.be. Op die website kan je ook het saldo van jouw bon verifiëren. Kreeg je een bon, maar vind je die niet meer terug? Neem contact op met Onderneem in Kortrijk (onderneeminkortrijk@kortrijk.be).

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL