Omruilen oude vuilniszakken kan vanaf maandag

Wie nog oude witte restafvalzakken op overschot heeft, kan die van 1 tot en met 31 maart ruilen tegen de nieuwe grijze vuilniszakken. Dat kan in alle wijkcentra.

Sinds 1 september 2020 is er een nieuwe grijze restafvalzak voor de ganse IMOG-regio. De oude witte vuilniszakken mochten nog twee maanden buiten gezet worden, maar worden sinds 1 december niet meer opgehaald. Wie thuis nog witte zakken heeft liggen, kan die vanaf maandag omruilen tegen de grijze zakken. Omwille van corona was beslist om dit niet eerder toe te laten.

Omruilen in de wijkcentra kan per zak.  Afhankelijk van de grootte van de zak, betaal je  ter plaatse een meerprijs per zak van 15 eurocent (zak van 40 liter) of 20 eurocent (zak van 60 liter).  De openingstijden  van de wijkcentra zijn in maart tijdelijk uitgebreid, ook tijdens het weekend. De openingstijden verschillen per wijkcentrum.  Alle info vind je op  www.kortrijk.be/wijkteams/contact-wijkcentra  en op de Facebookpagina’s van de wijkcentra.  Reserveren is niet nodig, maar hou tijdens jouw bezoek aan het wijkcentrum wel rekening met  de coronavoorschriften.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen