Vaccinaties in VAXPO van start

Vandaag is het officiële startschot gegeven voor de vaccinatiecampagne in VAXPO. 300 zorgprofessionals uit Kortrijk, Harelbeke en Kuurne en een deel van de medewerkers van VAXPO krijgen er deze week hun eerste vaccin. Volgende week komen de volgende 400 aan de beurt. Ook de nieuwe website www.vaxpo.be, met alle info over VAXPO, staat online en het callcenter is geopend.

Na de dry-run op 10 februari waarbij het volledige parcours 'droog' getest werd, start deze week de zogenaamde 'wet-run'. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt telkens 1 vaccinatielijn opengesteld waarbij in totaal 300 vaccins worden gezet. Van alle zorgprofessionals die werden uitgenodigd heeft bijna 80% hun afspraak bevestigd of geannuleerd wegens al gevaccineerd. Ook een deel van de medewerkers die aan de slag gaan in VAXPO krijgen een eerste vaccin.

Volgende week opent VAXPO de deuren op 2 en 3 maart voor de volgende 400 dosissen. Dan gaan er 2 lijnen open. Alle uitnodigingen hiervoor zijn reeds de deur uit.

vaxpo.be

Intussen staat de website www.vaxpo.be online. Er is een uitgebreide vraag- en antwoordpagina met een handig overzicht van alle praktische informatie over de bereikbaarheid van VAXPO en hoe het vaccinatieproces verloopt. Er is een contactformulier voor vragen. Wie als vrijwilliger wil meehelpen in VAXPO kan hier terecht.

Het VAXPO-callcenter is sinds vorige week actief. Bij het callcenter kunnen de inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne terecht met hun praktische vragen zoals hulp bij het bevestigen en verplaatsen van hun afspraak of het regelen van vervoer. Het callcenter is te bereiken op het nummer 056 244 000. Je wacht best eerst tot je de uitnodiging tot vaccinatie toegestuurd krijgt, vooraleer je contact opneemt. Zo kunnen de medewerkers jou vlot verder helpen.

Erna Van der Beken uit Heule kreeg als eerste een vaccin in VAXPO. (copyright: Kortrijk)
  • jpeg
Erna Van der Beken uit Heule kreeg als eerste een vaccin in VAXPO. (copyright: Kortrijk)

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd