Kortrijkse landbouwers denken aan uw veiligheid

Niet enkel gladde wegen kunnen voor ongevallen zorgen, ook in modderige toestand kan het wegdek er verraderlijk bijliggen. De stad startte daarom een groepsaankoop op zodat Kortrijkse landbouwers aan voordelig tarief signalisatieborden kunnen aankopen.

Na het afrijden van de akker blijft er al eens modder van de tractorbanden aan het wegdek kleven. Dit kan op smalle en bochtige boerenbaantjes tot gevaarlijke situaties leiden waarbij er in het beste geval enkel blikschade is. Om dergelijke ongevallen te voorkomen is het belangrijk om het wegdek zo snel mogelijk opnieuw proper te krijgen. Landbouwers doen steeds hun uiterste best om dit snel in orde te brengen, maar dit lukt niet altijd meteen. Om bestuurders te wijzen op een gevaarlijke situatie kunnen ze daarom tijdelijk signalisatieborden plaatsen die aangeven dat er modder op de weg ligt en de bestuurder best zijn snelheid matigt.

Groepsaankoop signalisatieborden

Kortrijk neemt daarom het voortouw en organiseert een groepsaankoop waarop alle boeren kunnen intekenen. Met succes, want sinds de lancering van de oproep 茅茅n week geleden werden al 36 borden besteld. Intekenen kan nog tot eind februari. Daarna worden de borden geproduceerd door Verfaillie-Leroy uit Zillebeke. Afhalen kan in Stock Kooigem. Zo zijn de borden net op tijd beschikbaar vooraleer de landbouwers opnieuw intensief het veld bewerken in de aanloop naar het inzaaien van de gewassen.

Dat landbouwers noeste werkers zijn, weet iedereen. In drukke periodes hebben ze echter niet altijd de tijd om de modder die ze onvermijdelijk op de weg achterlaten, meteen op te kuisen. Om het gevaar te signaleren kunnen er tijdelijk borden gezet worden. Zo vermijden we ongelukken en ook meteen situaties waarbij boeren aansprakelijk gesteld worden voor die ongevallen. De borden zijn af te halen in Kooigem, dichtbij dus voor het merendeel van de Kortrijkse landbouwers. Dit is belangrijk want door deze drempelverlagende service tekenen heel wat boeren in op de groepsaankoop. Ondertussen heeft buur Zwevegem ook al interesse laten blijken om mee te stappen in dit verhaal. Arne Vandendriessche, schepen van Economie

Wil je intekenen op de groepsaankoop? Neem v贸贸r eind februari contact op met filip.decock@kortrijk.be

Signalisatiebord modder op de weg
  • png
Signalisatiebord modder op de weg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen