Gladheid zorgt voor beperkte hinder bij afvalophaling

Door de sneeuw en ijzel verloopt ook de afvalophaling minder vlot dan normaal. Sommige, vooral landelijke, wegen liggen er glad bij. Dat levert op verschillende plaatsen problemen op voor de grote vuilniswagens. Maar voorlopig slagen de ophaalploegen van de stad er in om al het huisvuil op te halen door langer uit te rijden en kleinere, meer mobiele voertuigen in te zetten. Lukt dat toch niet, vraagt de stad om het afval terug binnen te nemen.

Afvalophaling in winterweer (copyright: Kortrijk)
  • JPG
Afvalophaling in winterweer (copyright: Kortrijk)
De ophaalploegen doen in moeilijke omstandigheden hun uiterste best om toch alle straten te kunnen bedienen. Gisteren en vandaag is dat alvast gelukt. Heel wat landelijke en smalle wegen zijn momenteel moeilijk bereikbaar met de vuilniswagen door het gevaar om van de weg af te glijden. We zetten daarom extra bestelwagens- en ook een bakkerswagentje in om het afval op te halen. Het kan wel zijn dat dat op een later tijdstip gebeurt dan normaal. We danken iedereen voor het begrip en geduld. Ruth Vandenberghe, burgemeester
Afval binnen nemen

Deze uitzonderlijke omstandigheden houden waarschijnlijk nog aan tot het einde van de week. Als er daarom toch straten zouden zijn waar het niet is gelukt om het afval op te halen, vraagt de stad om alles terug binnen te nemen en pas opnieuw buiten te zetten bij de volgende ophaalronde in de straat. Dat geldt niet alleen voor restafval, maar ook voor PMD, papier-karton en de foliezakken die door Imog worden opgehaald.

Trottoir

Je kan de ophaalploegen helpen door het afval aan de rand van de rijweg te plaatsen en het sneeuwvrij te maken. Ook gladde trottoirs zijn gevaarlijk, niet alleen voor de medewerkers die de vuilniszakken komen ophalen. Maak daarom het trottoir voor jouw woning ijs- en sneeuwvrij. Overtollige sneeuw en ijs kan je ophopen langs het voetpad. Laat daarbij wel de rioolputten vrij en veeg het zeker niet op het fietspad. Lukt het niet om je eigen stoep schoon te vegen, dan kan je tegen een kleine vergoeding steeds een beroep doen op de klusjesdient van vzw Effect (info@vzweffect.be - 056 28 27 70).

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan