Team achter vaccinatiecentrum VAXPO krijgt vorm

Brecht Goerlandt werd zopas aangesteld als HR-manager van VAXPO, het vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo. De 34-jarige Bissegemnaar is verantwoordelijk voor de planning en de aansturing van personeel en vrijwilligers. Wie intekende als kandidaat-vrijwilliger mag vanaf volgende week concrete info verwachten over hoe en wanneer hij/zij kan helpen.

Als nationaal coördinator van KSA Nationaal vzw heeft Brecht Goerlandt misschien niet meteen het profiel van de klassieke HR-manager, toch werd hij gekozen uit meer dan 40 kandidaten. Zijn hands-on mentaliteit en pro-actieve aanpak gaven de doorslag. In zijn vorige functie was hij onder meer eindverantwoordelijke voor grote evenementen en crisissituaties. Afgelopen zomer maakte hij nog deel uit van de kerngroep 'Jeugdwerkzomer in tijden van Corona' samen met oa. minister Dalle en viroloog Marc Van Ranst.

Hij versterkt volgende week het team dat volop aan de opbouw van het vaccinatieteam werkt. Over de drie gemeenten en de eerstelijnszone werden 6 werkgroepen opgericht onder algemeen coördinator Hilde Verschaeve. Hilde heeft de voorbije jaren binnen Stad Kortrijk al heel wat projecten in goede banen geleid. Zo was ze vorig jaar één van de drijvende krachten achter de logistieke coördinatie van De Warmste Week en werkt ze ook altijd mee aan de uitwerking van de Kortrijkse Sinksenfeesten.

De komende weken zullen nog meer medewerkers worden aangesteld, onder andere een populatiemanager voor de eerstelijnszone, maar met Hilde en Brecht heeft het team achter VAXPO nu reeds twee belangrijke trekkers om samen met de werkgroepen weer een versnelling hoger schakelen en om de concrete planning voor het inzetten van personeel en vrijwilligers uit te werken. Op piekmomenten zullen ruim 50 mensen per shift aan het werk zijn.

Vanuit de drie gemeenten en de eerstelijnszone hebben we het volle vertrouwen in Hilde en Brecht en in de ganse ploeg die reeds aan de slag is. We hebben gekozen voor medewerkers die al heel wat ervaring hebben met grote projecten. Alain Top, burgemeester Harelbeke

VAXPO is op dit moment in volle opbouw en logistiek wordt alles in gereedheid gebracht voor een vlotte vaccinatiecampagne. Tegen 1 februari is alles klaar voor een zogenaamde dry-run. Half februari start de testfase, nog zonder vrijwilligers, en vanaf 1 maart starten de vaccinaties voor de inwoners, te beginnen met 65-plussers en risicopatiënten.

Wie zich registreerde als kandidaat-vrijwilliger wordt vanaf volgende week gecontacteerd met concrete info over hoe en wanneer hij/zij kan helpen.

We kunnen nu al volgende info meegeven:

  • De effectieve start van vaccinaties is afhankelijk van de levering van de vaccins, maar de eerste vrijwilligers zullen vanaf maart ingezet worden.
  • Vrijwilligers kunnen rekenen op een goede verzekering. Voor chauffeurs betekent dit bv. een omniumverzekering.
  • Er is gratis parking en catering voorzien.

Er zijn al 1.066 kandidaat-vrijwilligers geregistreerd. Een derde zijn medische profielen zoals artsen, verplegers en apothekers. Twee derde is niet-medisch en kan instaan voor administratie en logistiek. De bereidheid om te helpen is erg groot, maar toch kunnen we alle extra krachten gebruiken. Zeker voor de zomermaanden juli en augustus is nog extra hulp nodig.

Aarzel niet om je kandidaat te stellen. Dit kan blijvend, ook nadat het vaccinatiecentrum is opgestart. Aanmelden kan via www.kortrijk.be/vaccineren, www.harelbeke.be/vaccineren,  www.kuurne.be/vaccineren of www.elzregiokortrijk.be.

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave De Wachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd