#samendichter tijdens Poëzieweek

Bibliotheek Kortrijk neemt samen met alle bibliotheken van de regio deel aan de actie #samendichter van zuidwest. De actie loopt van 28 januari tot en met 3 februari en kadert in de Poëzieweek en Gedichtendag. Dit jaar is het thema van de Poëzieweek: Samen!

Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Samen dichter!

Zeg het met een gedicht

Huisdichteres Siel Verhanneman, die zelf al twee dichtbundels uitgaf (Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd, Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn, n.v.d.r.), maakte een fijne selectie van poëzie voor een goedgevulde themastand in de centrale bib. In elke (buurt)bib kan je poëziekaartjes afhalen met onder meer een gedicht van Anneleen Van Offel, Letterzetter van Kortrijk.

Wil je zélf een gedicht schrijven of je favoriete gedicht delen? Dat kan! Fleur in deze coronatijden je raam op met een zelf gekozen/geschreven gedicht op een #samendichter affiche. We zorgen er samen voor dat hoop en positiviteit zich sneller verspreiden dan het coronavirus. Surf naar www.uitinzuidwest.be, download het sjabloon, maak een print op het gewenste formaat, vul je gedicht in en hang het aan je raam. Geen printer? In de centrale bibliotheek en alle buurtbibs kan je een kant-en-klaar sjabloon ophalen. Deel je gedicht op Instagram of Facebook met de hashtag #samendichter en #bibkortrijk en maak kans op een leuke prijs!

Voor mij is Gedichtendag jaarlijks een moment om stil te staan bij alle prachtige Vlaamse gedichten die er zijn. Ook nu hebben we nog heel wat poëzietalent in onze stad. Ik hoop tijdens een wandeling veel gedichten aan Kortrijkse ramen te mogen tegenkomen volgende week! Axel Ronse, schepen van cultuur

Wie tijdens de poëzieweek naar Quindo luistert, kan Vere Verheecke en Louis Vanoosthuyse, beiden lid van het Collectief van de Letterzetter, een gedicht horen voordragen.

Zin in een babbel? VormingPlus gaat voor Praat’saam: warme gesprekken in koude tijden, een digitale ontmoetingsplek.  Aan de hand van poëzie, film, muziek, literatuur, een kunstwerk, een kwestie of een open vraag word je uitgenodigd en uitgedaagd. Meer info op  www.vormingplusmzw.be

  • JPG
  • JPG
  • JPG
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL