Tijdelijk geen aanvragen mogelijk voor inname openbaar domein

Op 21 januari lanceert Informatie Vlaanderen het nieuwe GIPOD-platform (Generiek Informatieplatform Openbaar Domein). Het is hierdoor niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor inname openbaar domein van 21 januari tot en met maximaal 25 januari.

Het nieuwe systeem zal de samenwerking verbeteren bij grondwerken op het openbaar domein. Zo zal de overlast voor inwoners en ondernemingen beperkter kunnen omdat de hinder gedetailleerder kan geregistreerd worden. Het ingeven van kleine innames kan voortaan eenvoudiger en ook de ontsluiting van de GIPOD-gegevens als open data wordt verbeterd, waardoor hergebruik mogelijk is (bv. voor gps-providers, hulpdiensten, ...)

De lancering heeft tijdelijk gevolgen voor het aanvragen van innames openbaar domein in de stad en deelgemeenten. Het aanvraagsysteem hiervoor is rechtstreeks verbonden met GIPOD waardoor het onmogelijk zal zijn om een aanvraag inname openbaar domein in te dienen van 21 januari tot en met maximaal 25 januari. Mensen met dringende vragen kunnen terecht bij team Minder Hinder via minderhinder@kortrijk.be of 056 27 83 63.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL